XÀTIVA DISSENYA UNA ESTRATÈGIA PER PROMOCIONAR LA SALUT I LA PREVENCIÓ

La regidoria de Prestacions Sanitàries s’adhereix a la iniciativa del Ministeri de Sanitat i treballa en diversos projectes contra l’obesitat infantil i la promoció d’hàbits saludables.

Xàtiva 11 de Juliol de 2016.- La regidoria de Prestacions Sanitàries, coordinada per Cristina Suñer (Compromís), ha formalitzat esta setmana l’adhesió de Xàtiva a l’Estratègia estatal de Promoció de la Salut i la Prevenció. Esta iniciativa del Ministeri de Sanitat pretén implementar i fomentar actuacions adreçades a millorar la salut i la qualitat de vida de la ciutadania. Segons ha assenyalat Suñer, “adherir-se a esta estratègia és adquirir el compromís de treballar en projectes que fomenten els hàbits saludables entre la nostra població. Des de la regidoria no tenim competències en matèria sanitària però sí obligació de millorar les condicions de vida dels nostres veïns i veïnes”.

En este sentit des de la regidoria s’està treballant en diferents projectes entre d’altres el disseny d’una campanya per intensificar la promoció de l’alimentació saludable entre els menuts o la implantació de camins de salut.

Cristina Suñer ha afegit que “també crearem un mapa de recursos per que la població conega totes les instal·lacions o serveis que des de les diferents administracions posem al seu abast en matèria sanitària i també preventiva. Parlem no només de centres sinó de rutes, instal·lacions esportives o zones d’oci saludable”. D’altra banda, està previst que la pròxima tardor s’inicien les reunions de la Mesa Intersectorial de la Salut, un altra ferramenta per promocionar el benestar en la qual també participarà la ciutadania.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...