XÀTIVA INSTAL·LARÀ 900 PARANYS CONTRA LA MOSCA DE LA FRUITA

Promoció Econòmica habilita un correu electrònic per a peticions particulars

Xàtiva, 27 de juliol de 2016.- Amb motiu de la campanya contra la mosca de la fruita (Ceratitis capitata Wied), van a instal·lar-se 900 paranys amb Deltametrina per al trampeig massiu de fruitals d’os i figueres en tot el terme de Xàtiva. La campanya es duu a terme de manera coordinada entre la regidoria de Promoció Econòmica i la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

Segons explica el primer tinent d’alcalde i regidor de l’àrea, Miquel Lorente, “els paranys facilitats per la conselleria van a distribuir-se a raó de 25 per hectàrea. Amb aquesta mesura es pretén evitar danys en la propera collita de fruitals i cítrics”. El regidor informa que, en cas d’alguna petició particular al respecte, els interessats han de contactar amb la regidoria de Promoció Econòmica a través de l’adreça de correu electrònic promocioeconomica@ayto-xativa.es

Segons informa la conselleria, el trampeig massiu abraça cultius de fruitals, figueres, caqui, raïm i varietats extemporànies de cítrics, com ara Marisol, Satsuma, Clausellina o Oronules, entre moltes d’altres. La quantitat de 25 trampes per hectàrea és la mitat de la dosi recomanada. L’altra mitat, segons les instruccions marcades per conselleria, han de córrer per compte de l’agricultor.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...