AJUNTAMENT I JLF SIGNEN EL CONVENI PER A QUE LES FALLES UTILITZEN GRATUÏTAMENT EL GRAN TEATRE

Xàtiva, 11 d’agost de 2016.- Ahir, l’Ajuntament de Xàtiva i la Junta Local Fallera signaren el conveni de col·laboració que estableix que les comissions falleres de la ciutat poden utilitzar les instal·lacions del Gran Teatre o, en el seu cas, del Centre Cultural Xàtiva (CCX), de manera gratuïta, una vegada a l’any. El conveni, a proposta del regidor de Falles i Festes, Pedro Aldavero, té com a objecte el foment de les arts escèniques i manifestacions culturals de les comissions.

La finalitat del conveni és incidir en el foment, valoració i incentivació de les activitats culturals de les comissions. A tal fi, el document valora la promoció i utilització del valencià, oral i escrit, així com el desenvolupament d’actes relacionats directament amb les arts escèniques, tot considerant aspectes com la complexitat tècnica dels muntatges, les interpretacions o els decorats utilitzats.

El text també posa en valor la quantitat de públic assistent als actes que les falles desenvolupen en el Gran Teatre, establint un aforament mínim de 150 persones. Així mateix, el conveni compromet la col·laboració del món faller amb la festivitat del Corpus, establint la participació de quatre membres de cada comissió fallera en la processó cívica.

L’Ajuntament es compromet a cedir gratuïtament les instal·lacions del Gran Teatre durant un dia, podent també les comissions dur a terme els assajos el dia anterior. Aquelles comissions que no pogueren complir els requisits d’utilització del Gran Teatre podran fer ús gratuït de les instal·lacions del CCX.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...