SANITAT I INSVACOR ORGANITZEN UN PASSEIG SALUDABLE PEL DIA MUNDIAL DEL COR

La jornada es completarà amb 2 tallers de primers auxilis, a càrrec de l’Associació Manos y Vida Xàtiva, on s’explicarà com fer massatges cardiorespitaroris (RCP) .

Xàtiva 27 de setembre de 2016.- La regidoria de Prestacions Sanitàries ha preparat, en col·laboració amb diverses associacions, un seguit d’activitats per celebrar el Dia Mundial del Cor. Divendres 30, a les 9:30, eixirà des de l’Ajuntament el “I Passeig Saludable”. Esta activitat està especialment adreçada a tots els veïns i veïnes de Xàtiva que patisquen algun tipus de cardiopatia. El recorregut serà el mateix que es fa a una de les rutes cardiosalubles que es realitzen des de l’any passat dins de la iniciativa de la Ruta Sana. Eixirà des de l’Ajuntament i s’adreçarà cap a l’hospital Lluís Alcanyís.

Segons la regidora de l’àrea, Cristina Suñer (Compromís), “A poc a poc estem reactivant esta regidoria que, en definitiva, ha de vetlar per la qualitat de vida dels veïns i veïnes. Amb marxes, passejades o xarrades el que pretenem és educar en hàbits saludables als xativins i xativines”.

La marxa cardiosaludable, coordinada per l’Institut Valencià del Cor (INSVACOR) comptarà també amb la presència del cardiòleg Jorge Sánchez. Sánchez, encarregat de la rehabilitació cardíaca al departament de salut Xàtiva-Ontinyent ha destacat la importància d’este tipus d’activitats per fomentar hàbits saludables, sobretot, entre la gent que pateix alguna malaltia. Segons Sánchez “El més recomanable és caminar almenys 150 minuts a la setmana, és a dir 30 minuts al dia. Amb una pràctica així aconseguirem millorar la nostra salut i reduir els nostres nivells d’estrés”.

La col·laboració entre l’Ajuntament i Insvacor va més enllà. La Regidoria de Prestacions Sanitàries ha signat un conveni amb l’entitat per cedir el pavelló municipal de voleibol per fer rehabilitació cardíaca de 8-9 del matí. A canvi INSVACOR organitzarà xarrades i activitats adreçades a fomenter hàbits saludables.

Tallers de primers auxilis per a grans i menuts.

Per la vesprada, l’Associació Manos y Vida Xàtiva impartirà 2 tallers de primers auxilis a la casa de la cultura. L’activitat consistirà en explicar com es fa un massatge cardiorespiratori (RCP) i la maniobra de Heimlich en cas d’ennuegament. S’explicarà com realitzar estes dos tècniques de primers auxilis tant en persones adultes com en bebés i menors. La iniciativa és gratuïta però té una finalitat solidària per això l’associació recollirà donatius per finançar les seues activitats de primers auxilis en centres de primària i secundària. Per a participar dels tallers, els quals es celebraran a la Casa de la Cultura a les 18 i a les 19 hores, cal inscriure’s enviant un correu a manosyvidaxativa@gmail.com. Places limitades.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...