XÀTIVA COMENÇA A PAGAR LES AJUDES DE LA SEGONA FASE DEL XARXA LLIBRES

SONY DSC

Les beques, que superen els 117.000 euros, s’ingressaran als comptes corrents de les famílies beneficiàries

Pep Gimeno Botifarra visitarà les escoles d’infantil per commemorar el 9 d’octubre

Xàtiva, 5 d’octubre de 2016.- El passat dilluns 3 d’octubre, la Junta de Govern Local aprovà la concessió de la segona fase de les beques a l’estudi i adquisició de llibres de text i material escolar curricular “Xarxa Llibres”. L’import de les ajudes concedides a alumnes de Xàtiva ascendeix a un total de de 117.928,43 euros. El número de beneficiaris arriba als 1.473 alumnes. La previsió que maneja el departament d’Educació és que les ajudes s’ingressen per transferència bancària a les famílies beneficiàries abans del 28 d’octubre.

La regidora d’Educació, Amor Amorós, ha valorat positivament el funcionament del programa a Xàtiva. Amorós considera que “Xarxa llibres ha estat implantat molt bé en tots els centres de la ciutat”. La regidora ha volgut “agrair la dedicació dels mestres i professors pel treball extra desenvolupat, que ha fet possible el correcte funcionament d’aquest programa”.

D’altra banda, Amorós ha informat de la posada en marxa de l’activitat “Botifarra a l’escola” organitzada conjuntament per les regidories d’Educació i Política Lingüística. L’activitat, que servirà per commemorar la festivitat del 9 d’octubre a l’àmbit escolar de la ciutat, consisteix en què Pep Gimeno Botifarra visitarà els col·legis d’educació infantil per compartir amb els xiquets i xiquetes cançons tradicionals valencianes, endevinalles i embarbussaments recuperats de la tradició oral de les nostres comarques. Hui, Botifarra visitarà les escoles infantils Betània, Ninos i A gates. Demà dijous anirà al Teresa Coloma, a El Corro i a l’Atilio Bruschetti i divendres serà el torn dels xiquets del Taquígraf Martí.

La novetat d’enguany és que el concurs literari per a escolars que tradicionalment es convoca amb motiu del 9 d’octubre es dedica als alumnes de 6è de primària. El tema escollit per a aquesta edició és la interculturalitat. L’acte de lliurament de premis tindrà lloc el proper divendres dia 7, a les 11h, a la costa del castell. Alfred Boluda, regidor de Memòria Històrica i Política Lingüística, explica que “hem triat l’espai que hi ha entre el grup de les Santes i l’ermita de Sant Feliu i el palau islàmic de l’Aljama perquè és un lloc on es palesa la barreja de cultures que històricament s’ha donat a la ciutat, lligant-ho amb el tema de la interculturalitat escollit per al concurs literari escolar d’enguany”. Aquest acte de lliurament de premis es planteja com una activitat lúdica a l’aire lliure en la qual també participarà Pep Gimeno Botifarra i el guitarrista Pere Ródenas. Els regals amb què seran obsequiats els premiats al concurs literari han estat proporcionats per Escola Valenciana.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...