EL CENTRE D’INFORMACIÓ JUVENIL EXPEDIRÀ ELS CARNETS INTERNACIONALS D’ESTUDIANT I D’ALBERGUISTA

El nou servei facilitarà als joves de Xàtiva avantatges i descomptes en serveis, culturals, turístics i comercials de fins a 60 països

Xàtiva, 18 d’octubre de 2016.- El Centre d’Informació Juvenil de Xàtiva (CIJ) podrà expedir els carnets internacionals d’estudiant i d’alberguista. L’Ajuntament ha signat un conveni de col·laboració amb l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) per a que la Casa de la Joventut es convertisca en un punt d’emissió i venda de les credencials d’alberguista i de les targetes de la International Student Confederation. L’Ajuntament oferirà així un nou servei que beneficiarà especialment al públic jove de la ciutat i comarques, que evitarà tràmits i desplaçaments a l’hora d’obtenir aquestos carnets.

La regidora de Joventut, Lena Baraza, ha mostrat la seua satisfacció per acord de col·laboració. Segons Baraza, “aquest conveni és un recolzament per a la tasca de dinamització de la Casa de la Joventut amb què iniciàrem la legislatura. Augmentar el nombre i qualitat de serveis per als joves de Xàtiva és un dels nostres principals objectius. A més a més, amb aquesta possibilitat que ens ofereix l’IVAJ acostem als joves avantatges concrets a l’hora de planificar eixides i viatges, el que suposa una alternativa d’oci molt enriquidora a nivell personal, ja que facilitem la seua mobilitat, els intercanvis culturals, els viatges educatius i l’accés a serveis culturals”.

Les targetes de la Internacional Student Travel Confederation, o el que es coneix popularment com a carnet internacional d’estudiant, permeten obtenir descomptes i avantatges en transport, allotjaments, museus, teatres, cines i altres serveis de caràcter turístic, cultural o comercial.

Per la seua banda, les credencials d’alberguista faciliten l’accés als albergs membres de la Federació Internacional d’Albergs Juvenils, de la qual forma part la Xarxa d’Albergs Juvenils d’Espanya, i també permet accedir als albergs que gestiona directament l’IVAJ. Aquesta federació compta amb més de 4.500 establiments, repartits entre 60 països del món.

S’espera que el nou servei estiga disponible a la Casa de la Joventut en el transcurs del proper mes de novembre.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...