L’Almodí comptarà amb un aula-taller didàctica

Cultura habilita un espai per a la realització d’activitats amb els escolars que visiten el museu

Xàtiva, 2 de novembre de 2016.L’Ajuntament de Xàtiva ha iniciat les obres de construcció d’una aula-taller didàctica en el Museu de l’Almodí. D’aquesta manera, el regidor de Cultura, Jordi Estellés, vol prioritzar la vessant pedagògica de les distintes exposicions aprofitant l’espai que va quedar desocupat amb el trasllat d’obres d’art al nou museu per realitzar-hi tallers dirigits als escolars i estudiants que visiten habitualment els museus de la ciutat. La previsió inicial és que aquest nou servei estiga disponible a partir del primer trimestre de 2017.

El que és segur és que el primer taller que es durà a terme en l’aula didàctica estarà dedicat a l’exposició de la Vil·la Cornelius. De fet, els comissaris de l’exposició, Aquilino Gallego i Elisa García-Prósper, ja treballen en el projecte del taller didàctic. Es proposaran dues temàtiques per a aquest primer taller: d’una banda, l’explotació del lli de Saetabis i, d’una altra, la comercialització del marbre rosa de Buixcarró. També hi haurà dos nivells didàctics per a les activitats; un de més senzill, pensat per a alumnes de segon cicle de Primària i un altre més complex per a alumnes d’ESO i grups de visitants interessats.

L’aula taller, que estarà ubicada a la primera planta del museu de l’Almodí, està construint-se amb recursos propis. Actualment, s’ha procedit als treballs previs d’adaptació d’una sala que estava dedicada a l’exposició permanent de la col·lecció del museu. Per això, amb la finalitat de donar llum natural a l’aula, s’ha procedit a enderrocar les parets que tapaven les finestres de la sala, que es tapiaren en el seu dia per a poder penjar les obres d’art.

Els següents passos de l’actuació consistiran en canviar el sistema d’enllumenat actual, adequat per a l’exposició de pintures, per un altre apte per a l’ús docent de l’espai, així com l’adquisició de mobiliari i d’equipament informàtic i audiovisual.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...