Xàtiva presenta el centre comercial obert “Els carrers del Mercat”

L’Ajuntament llança una convocatòria d’ajudes al lloguer de locals comercials i naus industrials desocupades

Xàtiva, 15 de novembre de 2016.– El primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Miquel Lorente, ha presentat aquest matí el projecte “Els carrers del Mercat”, l’objectiu del qual és convertir els tradicionals carrers comercials del centre històric en un centre comercial obert. Amb tal finalitat, s’ha previst senyalitzar la demarcació amb la retolació dels carrers que donen entrada a la zona comercial. Botigues, restaurants i locals comercials comptaran amb distintius de la marca “Els carrers del Mercat” i, a partir d’ara, es distribuiran borses reutilitzables amb el logotip del centre comercial obert. A la roda de premsa de presentació, també han assistit José Vicente Ramón, president d’Adexa; Mº Jesús Cuenca, presidenta de Xacex i Miguel Ángel Viñes, vicepresident d’Avame (Associació Valenciana de Mercaders).

Lorente explica que “amb aquesta mesura el que anem a fer és rellançar el comerç de proximitat com a element que ens singularitza dintre de l’àmbit econòmic de les Comarques Centrals. De fet, Xàtiva tradicionalment ha sigut el referent comercial de molts municipis i comarques que ens envolten i estem decidits a continuar sent-ho, junt al valor afegit que implica el comerç tradicional del nostre nucli antic i el nostre històric mercat”.

Aquesta campanya suposarà la difusió de 30.000 fullets promocionals entre els diferents municipis que conformen l’àrea d’influència de Xàtiva. També s’ha posat en marxa una web (http://elscarrersdelmercat.com/) on es troba la localització de tots els carrers que formen part del centre comercial obert.

D’altra banda, la regidoria de Promoció Econòmica ha organitzat una sèrie d’actes per recolzar el llançament d’aquest projecte comercial. El divendres 25 de novembre, a partir de les 11h, el grup teatral “Viviendo del Cuento” farà una animació del mercat tradicional. El mateix divendres, a les 20h, el Mercat Municipal acollirà la conferència “Centres comercials a cel obert”, a càrrec de Cristina Bundó, gerent del Centre Vila, de Vilafranca del Penedés.

El dissabte 26 de novembre, està prevista una visita guiada pels carrers del Mercat, que eixirà des de la plaça de Sant Francesc a les 11h. Per la vesprada, a les 17’30h, a la mateixa plaça de Sant Francesc hi haurà una actuació musical per a públic infantil, amb l’espectacle “Marcel el marcià”. Més tard, a les 19’30h, nova conferència al Mercat Municipal, a càrrec de Luis Roberto, gerent del Mercat Municipal de Montcada, qui parlarà sobre el futur d’aquestos serveis.

Diumenge 27 de novembre, des de les 9 fins a les 14h, l’Albereda Jaume I albergarà la primera edició del Mercat de la Terra, que consistirà en una mostra de productes agroalimentaris de proximitat i de producció ecològica. Els mateixos productors seran qui oferiran a la venda les hortalisses de la seua pròpia collita.

Ajudes de fins el 50% del lloguer mensual

Aprofitant el llançament dels “Carrers del Mercat”, l’Ajuntament ha fet pública una convocatòria d’ajudes a l’arrendament de locals comercials i naus industrials que es troben desocupades, per a incentivar l’obertura de nous establiments que generen activitat econòmica. L’objectiu és revitalitzar zones del terme municipal de Xàtiva amb baixa densitat comercial i convertir-les en un punt d’atracció per a residents i visitants.

La subvenció pot arribar fins el 50% del cost mensual de l’arrendament del local o nau on vaja a desenvolupar-se l’activitat empresarial, IVA inclòs, amb una quantia màxima de 150 euros mensuals per als locals i 300 euros mensuals per a les naus industrials, durant el període màxim comprés entre el dia 1 del mes de la resolució de l’ajuda i el 31 de desembre de l’any de la convocatòria corresponent, amb un import màxim de subvenció que no superarà les 900 euros per beneficiari, en el cas dels locals, i els 1.800 euros en cas de naus industrials.

Podran sol·licitar aquestes ajudes les persones físiques i jurídiques que inicien una activitat empresarial que haurà d’estar ubicada en els polígons industrials de la ciutat o en els carrers comercials següents: Carrer Sant Francesc, Carrer Trobat, Carrer Font Alós, Carrer Canonge Cebrià, Carrer Beato Castañeda, Carrer Corretgeria, Carrer Botigues, Carrer Matilde Ridocci, Carrer Pi, Carrer Peixcaderia, Carrer Caldereria, Carrer Vallés, Plaça Mercat, Carrer Noguera i Plaça La Bassa.

Els sol·licitants hauran de complir una sèrie de requisits com ara que els locals hauran d’estar ubicats en planta baixa amb l’entrada principal en els carrers indicats, que les naus i locals es troben inclosos al Banc de Naus Industrials i Locals Comercials de Xàtiva, amb anterioritat a la data de sol·licitud de l’ajuda o que en el local o nau no s’haja realitzat cap activitat empresarial en els 3 mesos anteriors a la data de sol·licitud de l’ajuda.

AJUDES AL LLOGUER DE LOCALS COMERCIALS I NAUS INDUSTRIALS

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...