L’Ajuntament estudia destinar 50.000 € anuals en beques de transport per a universitaris

Les ajudes inclourien a universitaris que cursen estudis no només a València, sinó també a qualsevol altra ciutat

Xàtiva, 30 de novembre de 2016.– L’Ajuntament de Xàtiva està estudiant una alternativa al servei de transport universitari consistent en una línia de beques de transport per a universitaris. La quantitat que es contempla inicialment és de 50.000 euros a l’any. La intenció de l’Ajuntament és millorar el sistema actual, mitjançant una ampliació dels destinataris per incloure a alumnes de centres universitaris, independentment de quina siga la ciutat de destinació. Actualment el servei de transport es limita als estudiants universitaris que cursen estudis a la ciutat de València.

La regidora d’Educació, Amor Amorós, creu que “una línia de beques resultaria un sistema més equitatiu i suposa uns diners públics molt millor emprats. Amb les ajudes al transport podríem arribar a molta més gent. La realitat dels universitaris ha canviat en 20 anys i ara hi ha molta gent estudiant fora de València, en campus de Gandia, Ontinyent, Alcoi, Castelló, Alacant o en altres ciutats”. Amorós explica que el sistema actual “només cobreix els desplaçaments a València i en una franja horària reduïda. Seria més interessant aportar els diners als estudiants per tal que s’organitzaren el desplaçament d’una manera més flexible i autònoma, ja que allò que nosaltres volem, en definitiva, és ajudar als estudiants”.

Fonts del Departament d’Educació confirmen que s’han iniciat els treballs per a l’elaboració d’unes bases per a la concessió de les beques al transport universitari. Els tècnics municipals treballen amb una previsió de poder obrir la convocatòria d’aquestes ajudes per a inicis del proper any. La idea és poder cobrir les necessitats de transport dels universitaris de Xàtiva, independentment de la ciutat on estudien.

Entre els requisits que es contemplen per a l’obtenció d’aquesta beca, figura que quedarien exclosos els qui hagueren obtingut la beca de transport que concedeix la Generalitat Valenciana. La finalitat que justificaria la inclusió d’aquest requisit a les bases és que puguen beneficiar-se una quantitat major d’estudiants de la ciutat, ja que les ajudes municipals abastarien a aquells universitaris que queden fora de les beques al transport de la Generalitat.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...