Les ajudes a entitats d’acció social s’incrementen un 37%

L’Ajuntament treu endavant la distribució de subvencions per a projectes d’associacions que treballen en l’àmbit de Benestar Social

Xàtiva, 20 de desembre de 2016.La Junta de Govern de l’Ajuntament de Xàtiva ha donat llum verda a la concessió d’ajudes per a associacions ciutadanes per a la realització d’activitats d’interès social, corresponent a l’exercici 2016. El global de les ajudes arriba als 54.626,66 euros, xifra que suposa un increment de les subvencions pròxim al 37%. Aquest increment es produeix com a conseqüència de l’ampliació del nombre d’entitats que formen part del recentment creat Consell d’Acció i Polítiques Socials, impulsat des de la Regidoria de Benestar Social.

La distribució de les ajudes queda detallada en el següent quadre:

ASSOCIACIÓ

IMPORT DE L’AJUDA (€)

Aspromivise – C. Ocupac. La Costera

6242,21

Axem Àrea 13

3737

Acofem 13

4042,98

Creu Roja Xàtiva

5400

Gent de la Consolació

6000

Avsa-Xàtiva

3485,18

Afilacos

3260

Aibe Balcan Xàtiva

1366,5

Dones Tyrius

2074,12

Assoc. Tas

970

Adafaxa

940

AECC- Xàtiva

971

Església Evangèlica Baptista

2737,67

Cáritas La Seu

1235

Cáritas Sants Joan

2360

Cáritas Sant Pere

3500

Cáritas El Carme

2805

Cáritas La Mercé

3500

TOTAL

54626,66

El objecte de les ajudes és el finançament de distints projectes d’acció social que duen a terme aquestes associacions. Totes les entitats beneficiàries formen part activa del teixit social de la ciutat i realitzen, sense ànim de lucre, activitats d’interés per a la comunitat. Segons informen tècnics municipals de l’àrea, aquestes associacions necessiten el recolzament institucional, atés que els seus recursos són limitats i resulten escassos per al desenvolupament de les seues activitats de caire social.

En definitiva, es tracta d’aplicar una dinàmica diferent respecte al model de política social anterior. En lloc de repartir discrecionalment les subvencions, el canvi introduït pel nou equip de govern consisteix en treballar sobre projectes presentats per les entitats socials, amb un pla d’actuació concret i un pressupost d’actuació.

La regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, ha manifestat que “es tracta de superar un model en que l’acció social s’activava per pal·liar les situacions d’emergència per tal d’instaurar un nou model on s’actue sobre els orígens dels problemes, detectant les causes i redreçant la situació per evitar que s’arribe a aquells estats d’emergència”.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...