Participació Ciutadana presenta les conclusions de la trobada d’associacions

Agenda comú, més espais de trobada i formació específica per a la participació són algunes de les demandes del moviment associatiu de Xàtiva

Xàtiva, 4 de gener de 2016.- Ahir, el centre cívic La Ferroviària va acollir la presentació del document de conclusions de la trobada d’associacions ciutadanes que va tenir lloc entre el 2 i 3 de desembre a la Casa de Cultura de Xàtiva. Aquest document arreplega el treball fet a les jornades per part de les associacions participants, un total de 26. La primera part del document és el diagnòstic de la situació, necessitats i demandes de les associacions que varen sorgir a partir de la dinàmica DAFO (Debilitats, Amenaces, Fortalesses i Oportunitats).

Un diagnòstic que reflectix dades com l’envelliment de les associacions i la necessitat de relleu generacional, de formació específica, de fer visible i posar en valor el treball associatiu i a les persones integrants. A més, les entitats consideren que l’aportació que fan al municipi ha de veure amb el seu coneixement de la realitat i amb els valors de justícia i millora social. Destaquen, com a oportunitat, les relacions i les sinergies que es poden donar entre les associacions, els projectes ja consolidats i els canvis polítics i socials.

Davant aquest anàlisi, el moviment associatiu va proposar una sèrie de millores i un total de 15 propostes de futur a mode de fulla de ruta cap a una organització de la participació ciutadana a Xàtiva. Algunes de les propostes sorgides són el foment de la participació entre la joventut, la realització d’una fira o trobada associativa anual o plans de formació específica en participació i associacionisme.

Per a Miquel Alcocel, Regidor de Participació Ciutadana, “des de la Regidoria valorem molt positivament el resultat de les Jornades d’Associacionisme i Participació organitzades a principi de desembre i que ara es concreta en un document amb propostes de futur encaminades a millorar els projectes ciutadans i el paper que ha de jugar l’ajuntament en el foment de la participació ciutadana. Considerem molt important crear aquestos espais de reunió i de treball comú entre entitats i Ajuntament per a definir quines han de ser les prioritats i les solucions a les necessitats i demandes de la ciutadania organitzada”.

Per últim, destacar que la reunió va servir també per a decidir la ubicació de 4 panells metàl·lics d’informació associativa al municipi. Panells que han de facilitar la difusió entre la població general de les activitats i dels projectes que, des del moviment associatiu, es realitzen, com a resposta a una de les propostes fetes a les jornades sobre la major visibilitat de les entitats ciutadanes.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...