L’Ajuntament crearà un centre de formació en l’antic escorxador en col·laboració amb el Consorci de Bombers

La junta de govern aprova el projecte del taller d’ocupació “L’escorxador viu”

Xàtiva, 13 de febrer de 2017.- Després d’anys d’abandonament, concretament des de 2010, l’edifici de l’escorxador troba una eixida per a recuperar un ús públic. L’Ajuntament de Xàtiva i el Consorci Provincial de Bombers estan en negociacions per a que aquest edifici albergue en un futur no massa llunyà un centre de formació de bombers que donaria servei a tota la província de València. L’actuació de reforma de l’edifici per adequar-lo a aquest nou ús es durà a terme mitjançant un taller d’ocupació anomenat “L’escorxador viu”, que sol·licitarà la Mancomunitat La Costera-Canal, a petició de l’Ajuntament.

El passat divendres 10, va tenir lloc una reunió a l’Ajuntament per abordar aquesta inversió. A la reunió assistiren l’alcalde Roger Cerdà, la regidora de Seguretat Ciutadana, Mariola Sanchis i el primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Miquel Lorente. Per part del Consorci Provincial de Bombers participaren el seu gerent, José Manuel Ballester i l’Inspector en Cap del consorci, José Miguel Basset.

L’alcalde Cerdà creu que “és una magnífica oportunitat per albergar un nou servei a la ciutat. Un centre d’aquestes característiques seria un important focus d’activitat que mouria moltes visites. A més, resoldríem la utilització d’un edifici municipal que està deteriorant-se com a conseqüència de la falta d’ús”.

Per la seua banda, Miquel Lorente, regidor de l’àrea que impulsa el taller d’ocupació, afirma que “anem a fer tot el possible perquè ens concedisquen el taller d’ocupació. Amb ell crearem 30 llocs de treball durant un any per a persones desocupades, mitjançant un sistema mixt d’ocupació i formació, amb el qual recuperarem l’edifici de l’antic escorxador”. Precisament, la junta de govern de hui ha aprovat el projecte del taller d’ocupació i l’autorització a la Mancomunitat per tal de sol·licitar la seua concessió a la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

Finalment, Mariola Sanchis, regidora de Seguretat Ciutadana, desvetla que “és un projecte molt il·lusionant en el qual venim treballant des del passat mes de novembre. Anem a col·laborar al màxim amb el Consorci Provincial de Bombers per a que el centre de formació veja la llum el més aviat possible. Albergar aquesta instal·lació ens convertiria en una referència a nivell nacional en matèria de formació sobre emergències”.

Un dels motius de l’elecció d’aquesta instal·lació és la seua proximitat a l’actual parc de bombers de Xàtiva, ja que ambdues dependències es troben contigües. L’actuació s’aprofitaria per a ampliar les actuals instal·lacions del parc de bombers. A més a més, el centre comptaria amb diverses aules per a la formació de bombers, així com zones per a la realització de simulacres i diversos tipus de pràctiques, com ara l’exclaustració de vehicles.

Per la seua banda, el president del Consorci Provincial de Bombers de València, Josep Bort, ha assenyalat que “poder crear un nou centre de formació de bombers per al Consorci, a les comarques valencianes, és una gran oportunitat que hem d’aprofitar”.
Així mateix, ha ressaltat que “amb la qualitat de professionals que comptem, estem segurs que no tardarà massa en ser un centre de referència en la matèria”.
A més, ha remarcat que “la col·laboració entre les administracions públiques ha de ser una exigència que ens hem d’imposar per qüestió de responsabilitat, i per tal d’optimitzar recursos i fer una gestió més eficient dels mateixos”. En aquest, ha subratllat, “hem de dir que la predisposició de l’Ajuntament de Xàtiva per acollir el projecte ha estat immillorable”.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...