L’Esport també empodera

CARTELL L’ESPORT EMPODERA

Xàtiva, 15 de febrer de 2017.- El proper dissabte, la regidoria de Dona i Igualtat ha organitzat la taula rodona “L’esport també empodera”. L’acte se celebrarà a les 19h a la Casa de Cultura. Comptarem amb el testimoniatge de Belén Barba López, atleta d’elit que ens explicarà la seua història de superació a través del running. L’acompanyaran Nerea Roses, presidenta del Club d’Atletisme Xàtiva (CAX), la primera dona que presideix un club d’atletisme a Xàtiva. Mº Carmen Cerdà, atleta del Club Ajos Xàtiva; Mar Vicent de Xateba; Xesca Penalba, fisioterapeuta i José Luis Gandia, psicòleg, completen la relació de participants en la taula rodona.

Des de la regidoria de Dona i Igualtat es considera que l’esport té el poder de transcendir les barreres de sexe, raça, religió i nacionalitat. Promou la salut i el benestar, millora l’autoestima i ensenya lideratge, habilitats per a treballar en equip i perseverança. Les dones en l’esport desafien els estereotips de gènere, es converteixen en la inspiració com a models a seguir i mostren a homes i dones com a iguals.

L’esport dóna llibertat de moviments a les dones; les fa eixir de l’espai domèstic i facilita les relacions personals i socials. Les empodera, en definitiva.


Les dones són més visibles en l’esport ara que mai: d’un total de 997 atletes, només 22 dones van competir per primera vegada en els Jocs de 1900 a París. Les Olimpíades de 2012 a Londres van ser els primers jocs en els quals es van presentar dones a competir en tots els esports del programa olímpic. A Rio, aproximadament 4.700 dones, el 45% de tots els atletes, representaren als seus països en 306 esdeveniments.

Com s’ha reconegut en molts sectors, les dones amplien les perspectives cada vegada més, aportant noves idees i arribant a noves audiències. No obstant açò, encara hi ha un llarg camí per recórrer abans de veure una igualtat total en el món de l’esport. Les xiquetes i dones de tot el món obtenen menys oportunitats, menor inversió, capacitació i seguretat quan practiquen un esport. Quan aconsegueixen arribar a ser atletes professionals, es troben amb un sostre de cristall i una bretxa substancial en el salari.

L’esport és un facilitador important per al desenvolupament i l’empoderament de les dones, i l’exemple el tenim amb el testimoni de l’atleta d’èlit Belén Barba López, tot un exemple de superació mitjançant l’esport.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...