NOVA CONDEMNA PER SOBRECOSTOS EN OBRES DEL CARRER CORRETGERIA DE 152.000 EUROS

El TSJCV condemna de l’Ajuntament de Xàtiva a pagar a la constructora FCC, S.A. 152.000 € pels sobrecostos en les obres de remodelació del Carrer Corretgeria executades en 2006.

14-02-17 (Xàtiva) .- Una nova sentència condemnatòria per sobrecostos posa de manifest la irresponsabilitat en la gestió d’obres en els últims anys de l’era Rus. El TSJCV, en sentència de 27 de gener, desestima els arguments de l’Ajuntament de Xàtiva i el condemna a pagar dues factura per 87.134 euros i 51.243 per la instal·lació de contenidors subterranis, a més de costes per 1.800 euros i interessos des de l’any 2014. Les obres es van projectar el 2005, amb un pressupost inicial de 293.813 euros i es van adjudicar a l’empresa FCC, SA , que es va comprometre a realitzar el total de l’obra, més unes millores valorades en 45.000 euros. Les obres es van realitzar en 2006, però amb unes modificacions que mai es van autoritzar i que FCC, S.A. va posar de manifest en l’any 2012, amb la presentació de les corresponents factures. Ara el jutge condemna a pagar-les íntegrament.

Per al regidor d’Hisenda, amb aquesta sentència plou sobre mullat, ja que se suma a les diverses sentència aparegudes en 2016 per sobrecostos. Ignacio Reig: “és el típic expedient de l’era Rus, amb una obra adjudicada a una empresa amiga del regidor d’obres, amb un pressupost inicial ajustat i amb millores i que en canvi dobla el cost al finalitzar l’obra. En aquest cas l’empresa va presentar cinc anys després dues factures per 87,000 i 51,000 euros, que ara cal pagar, amb els interessos corresponents. És evident la intenció inicial d’executar l’obra i incrementar el seu cost, tot i no tenir expedient ni adjudicació del modificat ni de la instal·lació de contenidors facturada a posteriori “. Aquesta sentència se suma a la llarga llista de sentències contràries a l’Ajuntament com la liquidació de costos de les obres del CCX, amb la mateixa empresa FCC, S.A. , Els sobrecostos de les Obres de l’Escola d’Adults, o de la sentència d’indemnització per uns terrenys venuts al polígon mesos de 400.000 euros, a favor d’un soci de Rus, que ara reclama la devolució.

Apel·lar al Suprem o pagar.

Segons el regidor d’Hisenda s’estan plantejant diverses opcions: “en aquest moment només ens queda realitzar el recurs de cassació al Tribunal Suprem, opció remota i amb poc recorregut. L’altra és afrontar el pagament a través del préstec previst en el pressupost de 2017 per a “pufos del PP”, però suposa endeutar-nos més enllà d’1 milió d’euros inicial, la qual cosa posa en perill l’actual equilibri pressupostari. El pitjor de tot és veure com els responsables d’aquests desastres es passegen per Xàtiva amb els seus vehicles d’alta gamma mentre paguem entre tots el cost de la seua fosca gestió “, conclou.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...