Ajuntament i veïns consensuen una línia d’actuacions a la plaça del Mercat

Estellés es reuneix per tercera vegada amb veïns, comerciants i hostalers

Xàtiva, 1 de març de 2017.- Ahir de vesprada, el regidor de Centre Històric, Jordi Estellés, es va reunir amb una representació dels distints col·lectius implicats en la reforma de la plaça del Mercat. A l’encontre assistiren representants de l’associació Iniciativa Cívica pel Centre Històric, dos representants dels negocis d’hosteleria establerts en la plaça, uns altres dos en representació dels comerços de la zona i dos representants més de l’associació empresarial Xacex, a més del tècnic municipal de Patrimoni qui va acompanyar al regidor.

Segons informa Estellés, “totes les parts convocades arribàrem a un consens i redactàrem conjuntament una línia d’actuacions. És cert que en principi es mostrà reticència en l’assumpte de l’aparcament, però també és de veres que arribàrem a un consens en les actuacions a dur a terme. A més, vaig traslladar el meu compromís de tornar- nos a reunir després d’un temps de posada en funcionament dels parquímetres de Caldereria i Sant Agustí”.

La intenció del regidor és mantenir els contactes períodics amb els veïns i comerciants per avaluar conjuntament l’evolució de les mesures, particularment per allò que fa al funcionament de la zona verda habilitada. Aquest dispositiu està previst que entre en funcionament a finals de març, data quan està programada la col·locació dels parquímetres i moment que coincidirà amb la restricció permanent del trànsit a la plaça del Mercat.

La sèrie d’actuacions en aquest recinte urbà que es consensuaren en el transcurs de la reunió consistiran en la rehabilitació i restauració dels pòrtics que caracteritzen a la plaça, la millora de l’enllumenat ornamental, la línia d’ajudes per millorar les façanes dels habitatges mitjançant els tràmits de l’oficina del Pla Impuls, l’homogeneïtzació del mobiliari de les terrasses, l’estudi d’ubicació d’una zona recreativa per als més menuts, la programació d’activitats lúdiques i culturals per dinamitzar la plaça i, a llarg termini, incrementar el número de serveis de l’administració pública a la zona, així com estudiar la implantació de possibles avantatges fiscals per als residents i comerciants de de la plaça del Mercat.

Estellés llança un missatge de confiança: “podem entendre un cert nivell de resistència al canvi però estem convençuts de que la peatonalització serà beneficiosa per a tots i que el temps així ho demostrarà. Els exemples de places majors peatonals repletes d’activitat comercial són molt nombrosos i Xàtiva no serà una excepció”.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...