Cerdà assisteix al Consell Territorial de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies

L’alcalde viatja a Madrid per participar en una sessió que aborda el finançament local

Xàtiva, 28 de febrer de 2017.- L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, s’ha desplaçat hui a Madrid per assistir a la reunió del Consell Territorial de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), del qual forma part en qualitat de membre de l’executiva de la Federació Valenciana. Entre els assumptes que s’abordaran a la reunió figuren temes relacionats amb el finançament local i l’aplicació del superàvit que generen els comptes de l’administració municipal.

La territorial de la FEMP ha debatut sobre la recent sentència del Tribunal Constitucional que ha anul·lat l’impost municipal sobre les plusvàlues, que grava la revalorització dels immobles quan són venuts. Segons el Constitucional, no és legal imposar un impost quan no s’ha produït un guany econòmic. En conseqüència, la sentència dictada pel plenari del TC obligarà a reformar aquest impost local, denominat Impost sobre l’Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana, una important font d’ingressos per als ajuntaments.

Altres dels temes tractats són el decret sobre pobressa energètica, la taxa de reposició dels funcionaris i la prejubilació de policies locals.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...