El servei d’orientació laboral aconsegueix la inserció del 26% dels usuaris

Orienta’t cap a la feina” ajuda a millorar la recerca d’ocupació

Xàtiva, 4 d’abril de 2017.- El servei d’orientació laboral i ocupació de l’Ajuntament de Xàtiva “Orienta’t cap a la feina” ha tancat el mes de març amb la inserció laboral del 26% dels seus usuaris. Aquest servei, impulsat des de la regidoria de Promoció Econòmica encapçalada per Miquel Lorente, se centra en assessorar als demandants d’ocupació en tècniques de recerca de llocs de treball, de manera que puguen millorar el seu procés de recerca i la seua ocupabilitat. L’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres, de 10 a 14h, a la Casa de la Joventut.

Els itineraris d’orientació que presta aquest servei municipal s’han organitzat en un total de 5 grups d’usuaris, amb una participació de 50 persones. D’aquest conjunt, han aconseguit la inserció laboral un total de 13 persones.

Orienta’t cap a la feina” compta amb un total de 12 empreses col·laboradores, que confien amb aquest servei d’intermediació per a contractar personal. S’ha confeccionat una borsa de currículums d’aturats de llarga durada, que actualment compta amb 50 perfils de distintes famílies professionals.

A més a més, el servei té un pàgina a la xarxa social Facebook, anomenada “Xàtivaorienta”, on els ciutadans que busquen informació sobre ofertes de feina, convocatòries públiques o formació poden adreçar-se per conèixer el mercat laboral de la zona. La pàgina compta amb més de 200 seguidors.

Les actuacions programades pel proper trimestre són les següents:

Per a aturats de llarga durada inscrits al SERVEF:

– Itineraris d’orientació personalitzats. Sessions grupals i sessions individuals.

– Sessions de recerca de feina per internet.

Actuacions obertes a totes les persones desocupades de la ciutat:

– Coneix les teues competències i realitza un CV per competències.

– Xerrada informativa “El voluntariat com a experiència laboral”, organitzada en col·laboració amb Creu Roja.

Accions destinades a joves en situació de primera recerca de feina:

– Xerrades als instituts de la ciutat: “Ja tinc el títol… i ara què?”

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...