La Junta de Seguretat aborda la seguretat de la Fira d’Agost i les zones d’oci

El nou subdelegat del govern, José Vicente Herrera, participa per primera vegada des del seu recent nomenament

Xàtiva, 5 d’abril de 2017.- L’alcalde Roger Cerdà ha convocat una nova reunió de la Junta de Seguretat de Xàtiva, que s’ha celebrat aquesta vesprada a l’Ajuntament. És la primera ocasió en què participa el nou subdelegat del govern en València, José Vicente Herrera Arrando, recentment nomenat. La reunió s’ha centrat en dos aspectes fonamentals: la seguretat de la Fira d’Agost i l’actuació en les zones d’oci nocturn durant el cap de setmana.

L’alcalde ha destacat l’assistència del nou subdelegat del govern a la reunió, en la qual, en la paraules de Cerdà, “hem tractat assumptes importants, relatius a l’actuació conjunta per part de la Policia Local i la Policia Nacional en les zones d’oci de la ciutat per intentar reduir les molèsties que es produeixen per als veïns, reforçant el treball que ja s’està duent a terme per part de la Policia Local. També hem demanat a la Policia Nacional i Autonòmica que participen i s’integren en el procés d’elaboració del dispositiu de seguretat de la Fira d’Agost. Un dels principals reptes de la nova Fira que anem a posar en marxa és que tots els temes de seguretat estiguen perfectament dissenyats; que s’evite, en la mesura de les possibilitats, el tema del top manta i que, sobretot, qüestions relatives a les eixides d’emergència estiguen perfectament clares. Un dels canvis importants és que aquesta Fira ha de ser més segura per a que els veïns i els visitants gaudisquen de la festa sense cap tipus de problema en matèria de seguretat”.

Entre les qüestions que s’han abordat en l’ordre del dia figura l’actuació conjunta entre els cossos de Policia Nacional i Policia Local en les principals zones d’oci nocturn de la ciutat. Concretament, en els voltants de la plaça del Mercat. Dins de l’estratègia de posada en valor d’aquest indret del centre històric, l’Ajuntament vol incidir en les accions que eviten sorolls i molèsties al veïnat de la zona, especialment a les hores de tancament dels establiments d’oci. A tal fi, la junta ha estudiat com millorar la coordinació de les forces de seguretat en les tasques de control. Previsiblement, la mesura passa per un reforçament de la presència policial a les hores d’eixida de públic dels pubs les nits de divendres, dissabte i vespres de festiu. Per això, és necessari completar el dispositiu policial municipal amb unitats de la Policia Nacional.

Una altra de les qüestions que s’han tractat aquesta vesprada és el dispositiu de seguretat que s’haurà d’implantar en la propera edició de la Fira d’Agost, arran dels canvis organitzatius que s’han anunciat. A més d’incidir en el control de la venta ambulant il·legal, és necessari començar a treballar en el dispositiu especial per a la Fira. Cal recordar que aquest esdeveniment compta amb una nova ordenança que regula la seua organització i que hi haurà que vigilar el seu compliment, especialment pel que fa referència a la vessant comercial de la fira i la situació i ubicació dels diferents llocs de venda i atraccions. Altre dels punts d’especial incidència ha estat el disseny de les distintes eixides d’emergència que incorpora la fira aquest any per primera vegada, així com el respecte a la nova senyalítica d’organització dels diferents espais del recinte firal.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...