El premi de pintura de la Fira d’Agost incrementa la seua dotació econòmica fins els 8.000 euros

La família de Juan Francés aportarà anualment 5.000 euros per a aquest premi, que passarà a portar el nom del pintor xativí

Xàtiva, 7 d’abril de 2017.- El regidor de Cultura, Jordi Estellés, ha anunciat que el premi de pintura de la Fira d’Agost augmenta la seua dotació econòmica fins arribar a la important quantitat de 8.000 euros. Aquest increment ha estat possible gràcies al conveni signat entre l’Ajuntament de Xàtiva i la família del pintor xativí Juan Francés, qui aportarà, amb aquesta finalitat, una donació de 5.000 euros durant cadascun dels quatre anys de vigència del conveni. De resultes, el certamen passarà a denominar-se Premi Nacional de Pintura Juan Francés – Fira d’Agost. El termini de recepció d’obres serà del 12 de juny al 12 de juliol de 2017.

Estellés considera que l’aportació de Rosmary Bellod, vídua i testamentària de Juan Francés, suposa “un impuls als premis de pintura. Un autèntic salt de qualitat que els fan veritablement atractius per a la participació més artistes i de pintors consagrats, ja que estem parlant d’una dotació econòmica de què pocs premis artístics poden fer gal·la, almenys en ciutats de les característiques de Xàtiva”. El regidor ha assenyalat com exemple els casos de premis de pintura de poblacions com Algemesí (6.000 euros), Castelló de la Plana (3.000 euros) o el premi que convoca la Universitat de València (2.000 euros).

L’objecte del conveni és la difusió, estudi i presentació de la figura i l’obra del pintor Juan Francés Gandía. En virtut d’aquest acord, l‘Ajuntament de Xátiva organitzarà anualment una exposició temporal de les obres i objectes personals del pintor, prioritàriament en els mesos d’agost, setembre i octubre.

Les obres seran seleccionades de mutu acord entre l’Ajuntament i la família, sent renovades cada any. A més a més, l’Ajuntament i Rosmary Bellod finançaran, a parts iguals, una publicació on es ressenyen les obres exposades. Cada any, sempre que siga possible en octubre, coincidint amb la cloenda de l’exposició, la Sra Bellod farà donació a l’Ajuntament d’una de les obres exposades, per tal de commemorar l’aniversari del naixement del pintor.

El premi serà lliurat al guanyador el dia 15 d’agost a les 12h, en l’acte públic d’inauguració de l’exposició. El jurat estarà compost per personalitats destacades en el món de les arts plàstiques. L’exposició del Premi Nacional de Pintura “Juan Francés” – Fira d’Agost serà visitable del 15 d’agost al 9 de setembre, en la Sala de Columnes de la Casa de Cultura.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...