L’audiència provincial estima el recurs de l’ajuntament i eximeix de pagar a Agrícola Xàtiva

La decisió de l’Audiència Provincial tomba la sentència del jutjat de Xàtiva i dóna la raó a l’Ajuntament en el conflicte amb Agrícola Xàtiva, S.A.

18-04-17 (Xàtiva) .- La secció setena de la Il·lustríssima Audiència Provincial de València ha emès sentència de 17 de maig i falla a favor de l’Ajuntament de Xàtiva en el conflicte per l’anul·lació d’una compra-venda d’una parcel·la situada al Polígon Meses de Xàtiva amb la societat Agrícola Xàtiva, S.A. La sentència estima totalment el recurs presentat per l’advocat de l’Ajuntament i revoca la sentència de 22 de novembre de 2016, que declarava nul·la la compravenda realitzada i condemnava a l’Ajuntament a tornar a la societat prop de 380.000 euros per l’import pagat per la parcel·la en 2006 i els interessos des de llavors i imposició de costes.

La parcel·la venuda el 2006 per l’Ajuntament de Xàtiva a una societat sense activitat coneguda i propietat de l’ex-soci d’Alfonso Rus, Luis Mollà. Només dues empreses van presentar ofertes a la venda de dues parcel·les municipals i cadascuna d’elles va sortir beneficiada amb una parcel·la municipal. En el seu dia estava previst instal·lar una gasolinera ja que la parcel·la se situa en un punt estratègic entre la carretera CV-645 i la CV-600, finalment el projecte es va malmetre per la necessitat de modificar els accessos a la mateixa. Després de la caiguda general de preus del sòl, l’empresari va reclamar anys després un defecte en la qualificació del solar i va exigir la devolució de la parcel·la, les quantitats abonades i els interessos En primera instància el jutjat de Xàtiva va avalar les tesis de Luis Mollà i va condemnar l’Ajuntament a pagar les quantitats abonades per la parcel·la més interessos. Amb posterioritat l’Ajuntament va recórrer aquesta sentència a l’Audiència Provincial, que ara li dóna la raó en tota la seua extensió.

Agrícola Xàtiva, S.A. És una societat sense cap altra activitat coneguda més que pagar aquesta parcel·la en 2006.

Anul·lació del pagament

Aquesta sentència suposa un respir per a les malmeses arques municipals ja que, a causa que Agrícola Xàtiva, S.A. exigir el compliment immediat de la sentència, l’Ajuntament va haver de tramitar amb tota celeritat una declaració de pluranualidad i preveure el pagament de 95.000 euros a l’any en 2018, 2019 2020 i 2021, per un total de 380.000 euros. L’Ajuntament té previst ara anul·lar aquests pagaments i dedicar-los a altres partides ja que la sentència actual és definitiva no admet recurs de cassació.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...