Xàtiva condiciona les instal·lacions del mercat a l’engròs

Lorente: “MercaXàtiva aporta valor a l’economia local i necessita suport econòmic per part de l’administració autonòmica”

Xàtiva, 14 de juny de 2017.- L’Ajuntament de Xàtiva ha encomanat uns treballs de neteja i condicionament de la llotja d’assentadors de MercaXàtiva, el mercat a l’engròs de la capital de La Costera. Els treballs han consistit en el condicionament del terra de la instal·lació, reparant clivells i aplicant un recobriment impermeable en tota la superfície. A més, s’han dut a terme tasques de neteja en profunditat del sostre i dels elements de tancament del recinte.

D’altra banda, l’Ajuntament ha sol·licitat a la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball una línia de suport econòmic per a MercaXàtiva, destinada tant a la millora les instal·lacions del mercat a l’engròs com a la promoció de les seues activitats. Aquesta sol·licitud parteix de la regidoria de Promoció Econòmica, àrea delegada en el primer tinent d’alcalde, Miquel Lorente. Aquest tràmit va ser aprovat en la darrera junta de govern local del passat dilluns.

Lorente observa que “MercaXàtiva és un servei referent que sobrepassa els límits de la nostra comarca. El dinamisme que han mostrat les 14 empreses que el conformen ha ajudat a posicionar al mercat a l’engròs com a un dels millors en quant a oferta i serveis. Aquesta instal·lació aporta valor a la nostra economia local i necessita l’acompanyament de les administracions. Per això, ens hem adreçat a la Direcció General de Comerç i Consum per sol·licitar aquesta línia de suport econòmic”.

El document de sol·licitud desgrana 8 possibles actuacions a desenvolupar, si finalment es compta amb el suport econòmic de la Generalitat. La primera d’elles és la realització d’obres de millora de les instal·lacions. També es demana ajuda per a supressió de barreres arquitectòniques, millora de l’accessibilitat i eficiència energètica, així com de millora de la gestió dels residus generats.

D’altra banda, es demana ajuda econòmica per a la realització d’accions promocionals, així com per al disseny i producció dels materials promocionals, com ara tríptics, catàlegs o una pàgina web. En aquest sentit, destaca la petició d’ajuda per a la implementació d’un comerç electrònic. Finalment, l’Ajuntament sol·licita suport econòmic per a la instal·lació de nous equips de fred industrial.

MercaXàtiva compta amb 988 proveïdors de producte fresc de proximitat, de collita pròpia. A aquest col·lectiu se sumen proveïdors originaris d’altres regions d’Espanya i Europa, fins arribar a un total de 2.725 proveïdors. El mercat a l’engròs compta actualment amb 1.104 clients directes. Un total de 4.976 persones interactuen econòmicament amb MercaXàtiva.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...