Xàtiva enceta un nou pla d’esporga per a tot l’arbrat

La regidoria de Parcs i Jardins revisarà el conjunt de l’arbrat per mantenir la salut i el bon aspecte dels exemplars i replantarà vora un centenar d’unitats.

Xàtiva, 28 de juny de 2017.- Hui s’ha iniciat el pla de manteniment d’esporga viària el qual contempla els treballs en la pràctica totalitat d’arbres de Xàtiva. Estes tasques, valorades en 21.750 euros, són necessàries per garantir la salut i el bon aspecte dels exemplars. Com ha assenyalat Pilar Gimeno, regidora de Parcs i Jardins, “Atès la gran quantitat d’exemplars que tenim a Xàtiva els treballs es prolongaran fins a setembre. L’objectiu és revisar el 100% de la població arbòria”.

Xàtiva té una població de vora 3000 arbres sobre els qual es treballarà per zones i establint un protocol d’esporga basat en retirar primer les branques malaltes, malmeses i mortes, a fi d’impedir la infecció de l’arbre per fongs i després en eliminar branques sanes, si està justificat, per facilitar l’entrada de llum i d’aire en copes molt denses o per a compensar la pèrdua d’arrels o donar bona forma a l’arbre. Com s’assenyala des de Parcs i Jardins “cal ser minuciosos amb l’esporga perquè les esporgades dràstiques, en reduir greument la superfície foliar potencial, poden debilitar l’arbre i fer-lo més susceptible a les infeccions”.

REPLANTACIÓ D’EXEMPLARS

A més, s’estan replantat vora un centenar d’exemplars amb l’objectiu de suplantar aquells arbres que han mort o s’han arrancat. La replantació s’està realitzant a diverses zones de Xàtiva i finalitzarà en les pròximes setmanes.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...