L’ICO cedeix un habitatge a l’Ajuntament de Xàtiva per a fins socials

Aquesta iniciativa s’emmarca dins de la política de Responsabilitat Social Empresarial de l’ICO.

29 de juny de 2017. El president de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), Pablo Zalba, i l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, han signat hui el contracte que fa efectiva la cessió gratuïta d’un immoble propietat de l’Institut de Crèdit Oficial al consistori de Xàtiva, amb la finalitat d’incloure-ho en un programa específic de suport als habitatges tutelats per a persones amb diversitat funcional. Aquest immoble es convertirà en el primer pis tutelat per a fins socials de la ciutat.

Per facilitar l’ús de l’immoble i realitzar l’adequació del mateix en matèria d’habitabilitat, l’Ajuntament de Xàtiva ha elaborat un projecte de reforma que començarà a executar en les pròximes setmanes. L’ICO assumirà aproximadament el 50% del cost de les obres tal com recull l’acord assolit entre les dues institucions.

Aquest habitatge forma part d’un lot de dotze immobles que l’ICO, en el marc de la seua política de Responsabilitat Social Empresarial, ha posat a disposició d’Ajuntaments i altres organitzacions sense ànim de lucre sempre que siguen utilitzats amb fins socials. Dins d’aquest programa, al mes de març l’Institut va tancar amb l’Ajuntament d’Alacant un acord de similars característiques al subscrit hui.

A l’acte de signatura el president de l’ICO, Pablo Zalba, ha posat en valor “la funció social de l’Institut de Crèdit Oficial que es materialitza en acords com el que acabem de segellar. Confiem que aquest tipus d’actuacions servisquen per promoure la integració dels col·lectius més vulnerables de la societat “.

Per la seua banda, l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha destacat que “el nostre objectiu és fer tot el possible per facilitar la integració a les persones amb diversitat funcional. Gràcies a aquest acord amb l’ICO podem dotar la ciutat d’un nou servei en l’àmbit del benestar social. Un dels avanços més significatius d’aquest nou temps que hem obert a Xàtiva és la notable millora de les polítiques socials, demostrada per fets com el de hui”.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...