Xàtiva present a les jornades autonòmiques de participació

La conselleria convida a Xàtiva com a model de referència de entitat local en matèria de participació

Xàtiva, 5 de juliol de 2017.- La ciutat de Xàtiva comença a ser referent als fòrums i trobades sobre polítiques de participació ciutadana que se donen a la Comunitat Valenciana. Així ha quedat palès a les jornades autonòmiques organitzades per la Conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació sobre la Llei de Participació Ciutadana i suport a l’associacionisme que, amb el nom de “LA PARTICIPACIÓ, RISCOS I CONFUSIONS”, es varen realitzar al municipi de Paiporta el passat 29 de Juny.

Segons Miquel Alcocel, regidor de Participació, “que la Conselleria de Participació compte amb Xàtiva i amb el seu moviment associatiu per a una trobada autonòmica és el resultat de les polítiques participatives que estem duent a terme.” Pel que fa als pressupostos participatius, Alcocel afirma que “valorem molt positivament que des de la Direcció General de Transparència i Participació, organisme que es posa en contacte amb el nostre servei de participació, valoren el paper jugat per les associacions locals al procés del Decideix Xàtiva. Eixe és el veritable protagonisme; no dels polítics, no de la institució sinó principalment de la ciutadania organitzada que ha participat des de l’inici al procés participatiu de pressupostos municipals.”

La regidoria de Participació va rebre la invitació per part de la Direcció General de Participació com a model de referència d’una entitat local, i de dones, en un procés de Pressupostos Participatius com va ser el decideiXàtiva’17. Per al regidor Miquel Alcocel, “és un fet que ens encoratja a continuar apostant per la Participació Ciutadana com a eina de planificació i disseny de les polítiques del nostre govern “

L’Associació XATEBA va representar al moviment associatiu local a les jornades, representada per la seua presidenta, Fina García. Va compartir taula amb Aitana Mas (Directora General de Transparència i Participació), Jesús Martí (Secretari General de l’Institut Valencià de la Joventut), Toni Gisbert (ACPV) i Encarna Signes (Regidora de Participació de Paiporta). En la seua intervenció, Fina Garcia va parlar del paper del moviment associatiu al procés de pressupostos participatius de Xàtiva. També va remarcar l’objectiu del projecte en referència a la consulta ciutadana d’una part de les inversions municipals i, més concretament, tot l’aprenentatge i empoderament ciutadà que va aportar al conjunt de la població xativina.

Les jornades van ser clausurades pel conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz Ramos, qui va afirmar que “entenem la participació ciutadana com una peça fonamental per a conèixer què vol la ciutadania, permetre la fiscalització de l’actuació pública, millorar la rendició de comptes, a més de possibilitar la cerca conjunta de solucions a problemes i situacions concretes, cohesionant i vertebrant la nostra convivència” .

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...