Mariola Sanchis qualifica d’exitosa la vintena edició de Nits al Castell

El director del festival assenyala l’augment d’afluència de públic procedent de Múrcia, Alacant, Madrid i Andalusia

Xàtiva, 26 de juliol de 2017.- La regidora de Turisme de l’Ajuntament de Xàtiva, Mariola Sanchis, ha fet una valoració de la vintena edició del Festival Internacional Nits al Castell. Segons Sanchis, “la valoració que fem del festival d’enguany és molt positiva perquè pensem que s’han complit totes les expectatives generades tant pel que fa a l’afluència de gent, com pel que fa a la qualitat musical. Pràcticament, s’han exhaurit les entrades per a totes les actuacions en molt poc de temps. Ens sentim molt satisfets amb el treball realitzat. Per tant, qualifiquem aquesta vintena edició d’exitosa i desitgem superar-la l’any que ve, la qual cosa implica un gran repte en el què ens posarem a treballar a setembre”.

La regidora ha recordat els quatre aspectes fonamentals en els quals s’ha basat la programació del festival, consistents en oferir un elenc d’artistes que combinen una alta qualitat musical amb la capacitat d’atraure al gran públic; l’actualitat dels artistes participants, bé per presentar nou disc o bé per estar de gira; l’equilibri entre intèrprets masculins i femenins, respectant el compromís de la corporació municipal amb la igualtat de gènere i l’adaptació a un ampli ventall de gustos, mitjançant la diversitat de gèneres musicals programats.

A més a més, Sanchis situa la clau de l’èxit d’enguany en factors addicionals. La regidora pensa que “el fet d’haver presentat en gener el cartell a Fitur, a banda de la difusió posterior que s’ha fet de l’esdeveniment, ha estat tot un encert perquè era l’ocasió perfecta per donar a conéixer i promocionar a una fira d’àmbit internacional el nostre Festival que any rere any va consolidant-se com un dels principals esdeveniments culturals de l’estiu i com un reclam turístic més de la ciutat. De fet, en aquesta ocasió ha vingut públic de fora de la Comunitat i de diferents edats, ja que pretenem obrir Nits al Castell a tot tipus de gent”.

Per la seua banda, el director artístic del festival, Rafa Jordán manifesta que “estem satisfets amb la bona acollida que ha tingut la programació artística del festival. Han sigut quatre artistes ben diferents que ens han aportat un públic molt divers i això enguany s’ha notat. Si a més sumem el 99% de les entrades venudes en tot el festival, podem parlar d’èxit sense pal·liatius”.

Jordán ha destacat que el públic majoritari segueix sent de Xàtiva i comarques veïnes però adverteix que continua creixent el públic que visita el festival per primera vegada i que té procedència de ciutats tan diverses com Múrcia, Madrid, Alacant i Andalusia a més de turistes europeus que estan en període estiuenc pel país i de la fidelització de la comunitat anglesa ja establerta a les comarques centrals. Jordán ha afegit que “volem una vegada més agrair el treball de tot l’equip organitzador del festival, tant de les persones que es troben més visibles com aquelles que amb la seua feina discreta fan possible que tot es desenvolupe amb normalitat. Cal posar en valor que es tracta d’un festival municipal que l’Ajuntament de Xàtiva s’esforça cada edició a augmentar la qualitat i els serveis, amb millores que faciliten als espectadors l’estança al Castell i poder gaudir d’una oferta cultural amb gran acceptació”.

 

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...