Salvador: “amb la rehabilitació i regeneració urbana rescatem persones, edificis i també oficis”

La consellera ha signat amb l’alcalde de Xàtiva el conveni amb l’anualitat de 2017 per a l’Àrea de Regeneració i Renovació urbana (ARRU) amb un pressupost de 1,7 milions per actuar al casc històric de la localitat

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha assegurat hui que la rehabilitació i la regeneració urbana “han de ser els vectors del nou model econòmic i productiu perquè per cada ocupació que crea l’obra nova es generen tres a la rehabilitació “i ha destacat que amb aquestes actuacions” no només es rescaten persones, sinó també edificis i oficis que van ser molt castigats amb la crisi com la construcció i tots els subsectors la fontaneria, l’electricitat, fusteria o pintura “.

Així s’ha referit després de la signatura del conveni per a l’anualitat de 2017 entre la conselleria i l’Ajuntament de Xàtiva dins del Pla Estatal d’Habitatge on ha assistit l’alcalde de la localitat, Roger Cerdà. Aquest conveni preveu una inversió de prop de 4,4 milions d’euros, en un període de dos anys, per a la rehabilitació de gairebé 100 habitatges del cas antic de la localitat. “Amb aquesta inversió posem en valor el patrimoni artístic de Xàtiva i el seu centre històric que és el segon més gran de la Comunitat, després del de València ciutat, i que va ser declarat Conjunt Històric Artístic en 1982”, ha apuntat Salvador.

El conjunt de les obres que es van a realitzar en el centre històric comprenen la rehabilitació de 90 habitatges, la substitució i nova edificació d’altres 10 habitatges, a causa del seu estat de deteriorament, així com actuacions de reurbanització en els espais públics.

Finalment, la consellera ha explicat que amb l’impuls d’aquests convenis de rehabilitació amb els diferents ajuntaments de la Comunitat, el Consell ha evidenciat “la seua aposta ferma per la rehabilitació i regeneració urbana no només per recuperar i renovar habitatges en els cascos històrics i els espais urbans de les ciutats del territori valencià sinó també per reactivar l’economia i tots els oficis relacionats amb la construcció “.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...