Armengol, Tomàs Sanmartín i Silvestre Visa formen el jurat de la XIV Biennal Internacional de Gravat “Josep de Ribera”

Cultura busca artistes reconeguts per potenciar una nova edició del certamen artístic de major prestigi dels què s’organitzen a la ciutat

Xàtiva 29 de setembre de 2017.- La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Xàtiva continua treballant en l’organització de la XIV edició de la prestigiosa Biennal Internacional de Gravat “Josep de Ribera”. Amb aquesta convocatòria, s’acompleixen 28 anys ininterromputs d’un concurs artístic de gran projecció internacional, com demostren les xifres de participació de l’anterior edició, on es presentaren 115 obres d’artistes provinents de 12 països europeus i iberoamericans.

El regidor Jordi Estellés ha parlat de la potenciació d’aquesta convocatòria amb fets com la selecció d’artistes de reconegut prestigi per a la composició del jurat de la biennal. Els tres artistes escollits enguany per formar part del jurat -tots tres valencians- són Rafael Armengol, Antonio Tomàs Sanmartín i Manuel Silvestre Visa. El regidor ha tornat a agrair la incorporació de la Diputació de València al patrocini de la biennal, junt a l’Ajuntament i el Rotary Club de Xàtiva.

Rafael Armengol, va iniciar la seua trajectòria a l’Escola de Belles Arts a València, en 1959. Durant la seua primera època, empra les imatges de la iconografia clàssica des de l’admiració i el respecte. Prèviament havia indagat amb l’abstracció. La tècnica, la revisió dels mitjans de comunicació, ha estat unes de les preocupacions d’Armengol. L’obra d’Armengol ve caracteritzada per dos corrents com a motius i una constant que podem considerar com la consecució de la seua identitat personal, el color. Una de les dos corrents consisteix en migracions selectives a autors del passat, i que fent ús de les seues imatges, paradoxalment passen a formar part de l’obra estètica de l’autor. L’altra pertany a moments puntuals on predomina la sàtira o la poètica. Armengol és membre de la Reial Acadèmia d’Art de Sant Carles per la seua consolidada trajectòria artística, per les seues destacades investigacions i experiències en l’àrea dels llenguatges pictòrics.

Antonio Tomás Sanamartín és continuador d’una brillant tradició valenciana en el camp del gravat. A aquest domini del seu quefer, Tomás afegeix una visió contemporània amb aportacions molt personals, en gravats aïllats, però sobre tot a sèries que entronquen amb noms que indiquen seua formació erudita i el seu record clàssic. Però, a més, Antonio Tomàs ha treballat molt temps l’art de la ceràmica, realitzant obres unes vegades acollides als estils decoratius i d’altres, que mostren seua valentia compositiva i sobre tot el seu profund coneixement de les difícils tècniques d’aquest art mil·lenari.

Per la seua banda, Manuel Silvestre Visa és catedràtic de Serigrafia de la Facultat de Belles Arts de València. En la seua dilatada trajectòria ha desenvolupat diverses facetes del gravat, la serigrafia, l’edició de llibres d’artistes, la pintura i l’escultura. Ha dut a terme més de 20 exposicions individuals tant a Espanya com a l’estranger.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...