El Corral de Comedias de Almagro torna a Xàtiva

La Companyia Teatro Corral de Almagro realitzarà 5 funcions per a estudiants com classes mestres de literatura i teatre del Segle d’Or

El divendres 9 de febrer l’obra de “Entre bobos anda el juego” es representarà en funció de tarda per a tots els públics

La Companyia de Teatro Corral de Almagro, companyia resident al prestigiós Corral de Comedias de Almagro, Ciudad Real, tornarà a Xàtiva per per realitzar la III Campanya de Teatre Clàssic per a Estudiants. Els propers dies 7, 8 i 9 de febrer de 2018 al voltant de 2.000 alumnes de primària i secundària de diversos col·legis i instituts de Xàtiva i de municipis propers com Ontinyent, Canals, Aiora, Sueca, … podran conèixer els secrets de les obres del Segle d’Or com a classe magistral de literatura. Aquestes jornades que es realitzaran al Gran Teatre de Xàtiva.

Aquesta és la tercera temporada que la prestigiosa companyia manxega realitza aquesta activitat que compta amb el suport de l’Ajuntament de Xàtiva. D’aquesta manera es consolida una activitat educativa i cultural a la ciutat de Xàtiva que ja esperen col·legis, pares, alumnes i veïns amb entusiasme. En els dos anys que es porta celebrant han passat més de 3.000 alumnes provinents de centres escolars de Xàtiva i voltants van gaudir amb una jornada de literatura i teatre i van poder conèixer no només les obres sinó moltes curiositats gràcies al teatre-fòrum i xerrada que es dóna al finalitzar l’obra.

Teatro Corral de Almagro porta més de 20 anys realitzant Campanyes de Teatre Clàssic per a estudiants al Corral de Comedias de Almagro (Ciudad Real) i en les més importants ciutats d’Espanya, per on han passat més de 340.000 estudiants i en el cas de Xàtiva ha preparat 5 funcions que es convertiran en una veritable Classe Magistral de Teatre i Literatura per a tot tipus d’estudiants. D’una banda realitzaran dues funcions de l’obra “Teatre Breu del Segle d’Or” on estudiants a partir de 8 anys fins a batxillerat podran gaudir de curiosos entremesos i peces curtes del teatre del Segle d’Or de Lope de Rueda o Quiñones de Benavente i de una forma divertida i còmica conèixer els usos i costums de la societat del segle XVI. Per a estudiants de cursos superiors, 4t de l’ESO i Batxillerat, Teatro Corral de Almagro ha seleccionat una adaptació de “Entre bobos anda el juego”, una de la comèdies d’embolics i malentesos amb més èxit de l’època (a la seua estrena, en carnavals de 1645 va acudir el mateix rei Felip IV) i obra mestra del dramaturg Francisco de Rojas.

Totes les funcions que representarà la Companyia Teatro Corral de Almagro es componen d’una xerrada inicial sobre els Corrals de Comèdies i el teatre en el Segle d’Or, la funció escollida i un posterior col·loqui entre estudiants, professors i actors on poder posar en comú dubtes , opinions i interpretacions del que s’ha vist durant la funció. Un veritable “teatroforum” que ensenya, educa i diverteix. A més, la Companyia farà servir com a escenografia al Gran Teatre de Xàtiva una rèplica de l’escenari del Corral de Comedias de Almagro i així fer d’aquestes jornades una veritable escenificació de com era el teatre durant el Segle d’Or

“Amb aquesta Campanya per a estudiants volem apropar el teatre als estudiants, ensenyar el compromís cívic que comporta assistir a una representació i apropar la tradició teatral del segle d’or espanyol. Les experiències que tenim després de més de 20 anys realitzant aquest tipus de jornades és que és la millor eina per aprendre que és el teatre i la seua en el Segle d’Or, en la nostra literatura i història “, ens comenta Antonio León, director de la Companyia Teatro Corral de Almagro. Per completar aquestes funcions, s’ofereixen als centres activitats complementàries com tallers de teatre on els alumnes poden donar curs a improvisacions i interpretacions …, i rutes turístiques on els centres coneixeran Xàtiva a través dels seus principals monuments.

Funció per a tots els públics
D’altra banda, el divendres 9 de febrer es realitzarà una funció molt especial de “Entre bobos anda el juego” per a tots els públics. D’aquesta forma la Companyia vol fer arribar a tots els sectors de la població de Xàtiva i la seua comarca aquest gran clàssic de les lletres espanyoles. La funció serà al Gran Teatre de Xàtiva. Les entrades es poden comprar a taquilla una hora abans de la funció i anticipadament a l’adreça d’Internet www.instanticket.es/teleentrada/PrincipalSV  i a la Casa de la joventut de Xàtiva, al preu de 15 €, amb 20% de descompte, per a jubilats, estudiants, carnet jove, i per membres del Club Amants del Teatre (descomptes no acumulables).

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...