La Casa de Cultura ofereix una mostra del millor art gràfic valencià dels anys 70

La gal·la dels premis literaris comptarà amb un espectacle guardonat amb un premi Max

Xàtiva, 25 d’octubre de 2017.- La sala de columnes de la Casa de Cultura alberga aquestos dies una interessant exposició que reuneix una mostra de la millor producció d’art gràfic valencià de la dècada dels 70. L’exposició, anomenada “Art dels 70, poètiques del trencament”, recull obres de 29 autors contemporanis, entre els quals podem trobar firmes tan prestigioses com les de Joan Genovés, Rafael Armengol, Manuel Boix, Eusebi Sempere, Manolo Valdés, Antoni Miró o l’equip Realitat, entre altres.

Josep Albert Mestre Moltó, doctor en Estètica i autor de la introducció del catàleg de l’exposició, afirma que “reconèixer ara l’art dels setanta, en aquest cas a través d’una exposició col·lectiva que ens ofereix a molts dels seus més preclars representants en obra gràfica, suposa una recreació feliç de la realitat artística que fou central en la consolidació en els nostres artistes de les poètiques avantguardistes europees i internacionals, amb senyes d’identitat pròpies”.

Segons explica Mestre, les obres exposades “fluctuen entre tendències neofiguratives i abstractes, entre expressionisme, el realisme social amb marcat sentit crític, el pop, i el conceptualisme més combatiu”.

La mostra, que podrà contemplar-se fins l’11 de novembre, ha estat organitzada per l’Ajuntament de Xàtiva i la Diputació de València, amb la col·laboració de la càtedra Antoni Miró d’art contemporani de la Universitat d’Alacant.

Maduixa Teatre interpretarà “Mulïer” en l’acte dels premis literaris

D’altra banda, el regidor de Cultura, Jordi Estellés, ha avançat més detalls sobre l’espectacle programat per a l’acte de lliurament dels XXXIV Premis Literaris Ciutat de Xàtiva, que tindrà lloc el proper divendres dia 3 de novembre, a les 20 hores, a l’espai cultural Sant Domènec. Concretament, Estellés ha informat que l’espectacle escollit per a l’ocasió és “Mulïer”, un espectacle de dansa sobre xanques interpretat per cinc ballarines de la companyia suecana Maduixa Teatre, que ha estat guardonat amb el Premi Max 2017 al millor espectacle de carrer.

Aquest muntatge pretén investigar els límits físics amb la dansa i l’equilibri, el moviment i la poesia o la força i les emocions. Les dones són el punt de partida. L’espectacle neix de la necessitat d’explorar la identitat femenina a través del joc corporal, tot posant l’accent en la imatge, la poètica visual i la narració per tal d’arribar a la sensibilitat de l’espectador.

Aquest espectacle és un homenatge a totes les dones que durant segles i segles d’opressió han lluitat i segueixen lluitant per mantenir viu el seu jo salvatge, i que reclamen el seu dret de ballar i córrer lliurement pels carrers i places de la nostra societat.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...