El proper divendres 3 de novembre l’Ajuntament inaugura la setmana de l’Educació a Xàtiva

cartell_educacio_2017_web

Les 17 activitats programades per a aquest mes de novembre són el resultat de les propostes que les diferents famílies de la comunitat educativa han realitzat a la Regidoria d’Educació

Xàtiva, 27 d’octubre de 2017.- La segona edició de la Setmana de l’Educació començarà el proper divendres 3 de novembre. Un ampli ventall d’activitats es duran a terme en diferents espais de la ciutat, en què podrà participar tota la ciutadania. En la primera setmana del mes es repartirà a les famílies i els claustres el díptic amb la programació ja que la intenció de l’Ajuntament és que la proposta arribe a totes les persones que estan implicades en el procés d’aprenentatge dels xiquets i xiquetes de Xàtiva.

L’any passat començà el camí cap a una Xàtiva ciutat educadora que enguany la regidoria d’Educació vol consolidar. En la programació s’ha buscat l’equilibri entre ponències més enfocades als docents i xerrades a les famílies, amb activitats per als més menuts i intervencions de la joventut amb implicació directa en el desenvolupament de la setmana.

La primera ponent, María Acaso, qui és professora d’educació artística en la Universitat Complutense de Madrid, parlarà de paisatges de transformació a l’educació, de metodologies transgressores que dibuixen un altre escenari a les aules. Amb Heike Freire, directora de “Cuadernos de Pedagogia” , Carmen Cols i Pitu Fernàndez es parlarà de pedagogia verda i de com reorganitzar els espais d’aprenentatge i de l’oportunitat de re-naturalitzar l’escola amb els patis vius.

Gaspar Izquierdo introduirà el tema de les Comunitats d’Aprenentatge a la Uned Senior, tema que es concretarà un altre dia, amb l’experiència de l’escola Pública Jaume I de Catarroja que ja està constituïda com a Comunitat d’Aprenentatge. Silvia Blanch de la Fundació Bofill parlarà de redissenyar les reunions amb les famílies. I amb l’ajuda de 50 escolars de primària, Joan Turu pintarà un mural a la Casa de les Dones amb el tema “Famílies Diverses”.

Es manté, com en la passada edició, l’homenatge als mestres jubilats, la presentació de la guia “Xàtiva educadora”, la festa pels drets de la infància i les activitats organitzades per les escoles infantils (de 0 a 3 anys) de la ciutat. La novetat aquest any és la proposta de teatre social a càrrec de Bullanga Companyia Teatral amb l’obra “Joc de xiquetes” que representaran al C.P. Jacinto Castañeda. Aquesta activitat tindrà aforament limitat.

Completen la programació les jornades de Coeducació i Prevenció de la Violència de Gènere organitzades pel Cefire de Xàtiva i una xerrada sobre mobilitat infantil emmarcada dins del Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible de la Xàtiva amb què conclouran les activitats el 29 de Novembre.

En paraules de la Regidora d’Educació, Amor Amorós, “amb la celebració de la segona Setmana de l’Educació volem consolidar un espai de reflexió pedagògica, volem que durant un temps i a partir dels interessos de les diferents famílies de la comunitat educativa es produïsca un debat al voltant de les inquietuds de les persones que intervenim en el procés educatiu dels nostres xiquets i xiquetes”.

Amorós ha animat a les famílies a participar en totes les activitats programades, “perquè necessàriament la revolució pedagògica passa per repensar les actuals relacions entre escola-família i pensar-les entre totes les parts, partint de la realitat de cadascú però mirant al futur amb anhels de transformació social. Perquè volem escoles amb alumnat motivat, amb mestres compromesos i famílies còmplices”.

PDF: Programació setmana educació 2017

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...