Una xerrada sobre “Camins escolars segurs i sostenibles” posarà fí a la Setmana de l’Educació a Xàtiva.

Per concloure la segona setmana de l’Educació a Xàtiva hem programat una sessió informativa i debat sobre mobilitat infantil que passa del dia 29 de novembre al 14 de desembre. COM ANAR A l’ESCOLA A PEU? A càrrec de Marta Román de Gea 21, en el marc del PMUSX

G21 és la empresa que ha redactat el pla de mobilitat de Xàtiva i el dia 29 de novembre arrepleguen la “MEDALLA 2017 DEL CONSEJO SUPERIOR DE LOS COLEGIOS DE ARQUITECTOS DE ESPAÑA” per eixe motiu hem decidit posposar l’última xerrada d’aquesta segona setmana de l’educació al proper 14 de desembre a les 19’00h. al col·legi públic Martínez Bellver.

Parlarem del “Camí Escolar Segur i Sostenible” que té com a finalitat els desplaçaments segurs per itineraris assenyalats i adaptats a l’alumnat que cada dia acudeixen a peu als centres educatius.

Per a Amor Amorós, Regidora d’Educació, “una acció tan quotidiana com anar caminant a l’escola pot convertir-se en una oportunitat per a fomentar l’autonomia i el desenvolupament social i personal de l’alumnat. Els camins escolars és una iniciativa que pretén reforçar la idea d’un camí segur a l’escola. Tindre cura del nostre entorn és clau des d’un punt de vista ambiental però també per a garantir la salut de la població. Conscienciar sobre aquestos valors també forma part dels camins escolars. Afavoreix la socialització i fomenta hàbits de vida saludable i fomenta des de ben menuts el respecte a les normes de seguretat viaria.”

El Camí Escolar Segur i Sostenible és un projecte on les protagonistes són l’alumnat, però els pares, mares, professorat, administració local, agents de mobilitat, comerços, conductors i conductores han de ser coneixedors i partícips d’aquesta iniciativa tan important i educativa per als i les nostres menors. Es tracta d’una estratègia de col·laboració perquè els menuts i les menudes aprenguen a relacionar-se amb el seu entorn i la seua ciutat amb millor seguretat i compromís ciutadà.

A la xerrada contarem també amb la presencia de Jose Emilio Llacer , arquitecte responsable del projecte per a la pacificació del transit en aquest col·legi.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...