Xàtiva posa en marxa una nova escola d’ocupació en l’escorxador

El termini per a presentar sol·licituds per participar expira el 12 de desembre

Xàtiva, 5 de desembre de 2017.- El Servef acaba de comunicar a l’Ajuntament de Xàtiva la concessió d’una subvenció de 64.843,20 euros per a la posada en marxa de l’Escola d’Ocupació Et Formem Escorxador Viu. Es tracta d’un projecte mixt de formació i ocupació amb càrrec al Fons Social Europeu. Suposarà la contractació de 13 persones durant 4 mesos, que es distribuiran en un grup de 10 alumnes treballadors, 1 director que també farà les funcions de professor de recolzament, 1 professor de l’especialitat d’obra i 1 auxiliar administratiu. L’objecte d’actuació d’aquesta escola d’ocupació és l’antic edifici de l’escorxador municipal.

El primer tinent d’alcalde, Miquel Lorente, ha comentat que “després d’anys de no haver tingut accés a aquest tipus de subvencions, ara ho hem pogut fer. L’objectiu és donar treball a 13 persones. Anem a intervenir en un espai que també havia estat degradat i abandonat per l’equip de govern anterior”.

Ja està obert el termini per a presentar sol·licituds per a participar en aquesta escola d’ocupació. El termini expira el proper 12 de desembre. El Servef ha constituït un grup mixt de treball per a la selecció de participants, compost per tècnics del servei d’ocupació de la Generalitat i del propi Ajuntament, com a entitat promotora del projecte. Les bases es troben publicades a la web municipal (http://blog.xativa.es/2017/12/01/convocatoria-per-a-la-seleccio-del-personal-de-lescola-docupacio-et-formem-escorxador-viu/)

El projecte haurà d’iniciar-se obligatòriament abans del 31 de desembre de 2017 i tindrà una duració de 4 mesos equivalents a 640 hores de formació en alternança amb l’ocupació o la pràctica professional, que estarà adreçada a l’aprenentatge, la qualificació i adquisició d’experiència professional, en aquest cas relacionada amb l’especialitat d’operacions auxiliars de paleta de fàbriques i cobertes.

En relació amb aquest assumpte, el Consorci Provincial de Bombers de València i l’Ajuntament de Xàtiva estan en negociacions perquè l’antic edifici de l’escorxador albergue en un futur, no massa llunyà, un centre de formació de bombers que donaria servei a tota la província de València.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...