Colomer presenta un receptari inspirat en els Borja “on s’uneix la tradició amb l’avantguarda”

Presidència de la Generalitat

El responsable de l’Agència Valenciana del Turisme ha participat en la presentació del ‘Receptari dels Borja’ que ha tingut lloc hui al CDT de València

Francesc Colomer ressalta que “el llegat dels Borja, la família valenciana més universal, ens ofereix una gran oportunitat per obrir-nos al món”

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha ressaltat que “la gastronomia té la virtut d’ajuntar el millor del territori, unint el millor del passat i el millor del futur”, i alhora ha assenyalat que la cuina “és un punt de trobada entre tradició i innovació i avantguarda per a formular una nova versió del que som “.

Francesc Colomer ha realitzat aquestes declaracions durant la clausura de la presentació del ‘Receptari dels Borja’, on ha participat al costat del president de l’Associació de Restaurants de València, José Palacios ja diversos dels deu cuiners que han participat en l’elaboració d’aquest receptari. De fet, es tracta d’un manual en què s’ha buscat la reinterpretació de plats de l’època de major esplendor d’aquesta família valenciana i que s’ha publicat a través d’un conveni de col·laboració entre la Confederació d’Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (CONHOSTUR) i l’Agència Valenciana del Turisme.

En concret, durant la presentació que ha tingut lloc aquest matí s’ha celebrat un “Showcooking” en què tres cuiners, Manuel Alonso (Restaurant Casa Manolo, 1 estrella Michelin), Vicente Patiño (Restaurant Saiti, 1 sol Repsol) i Fernando Ferrero (Grup la Sucursal, 2 Sols Repsol) han explicat als assistents els plats que han elaborat inspirant-se en la família Borja.

Allà, el responsable de Turisme ha ressaltat “l’esperit que representen aquests cuiners i la seua capacitat d’afrontar el futur de la gastronomia, apostant per la innovació basada en la tradició de la nostra història com a territori i mitjançant el mestissatge”.

Francesc Colomer ha posat èmfasi que “hem de mostrar la nostra gran diversitat i autenticitat, perquè hem de tenir la capacitat per reinventar-nos com a destinació turística” i ha assenyalat que “el llegat dels Borja, la família valenciana més universal, ens ofereix una gran oportunitat per obrir-nos al món “.

En aquesta línia, ha ressaltat que la ruta Territori Borja “uneix a diferents municipis i cuiners i contribueix a fer-nos diferents en el món” i ha afegit que “el gran repte és atrapar allò que ens pot concedir una oportunitat per ser avantguarda i diferents, perquè qui no és diferent no és ningú “.

Així mateix, Colomer ha reconegut “la gran tasca que realitzen els cuiners per prestigiar la gastronomia i la professió” i ha ressaltat que “una de les millors notícies que ha rebut el sector turístic en els darrers anys és el salt dels cuiners a un espai de rellevància social “i ha afegit que” probablement, els millors ambaixadors que pot tenir un territori són els cuiners “.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...