El Gran Teatre de Xàtiva presenta la seua programació fins a juny de 2018

PROGRAMACIÓ GRAN TEATRE 1er SEMESTRE 2018

Dijous 4 de gener, a les 18:30h

Teatre familiar: “Las tres cerditas, un musical que darà que aullar

Companyia: Eventime

Idioma: Castellà

Durada: 1h

Preu: 5€

Vibrante actualización del cuento tradicional contará con cinco intérpretes y una escenografía que evocará el mundo de los conciertos (pantallas de LEDs, focos móviles…). La música se sustentará en melodías y ritmos latinos (desde cadencias populares de origen ancestral, al reggaetón más sabroso y otros estilos electro-latinos). Un apartado musical y coreográfico que dotará de personalidad propia el montaje, alejándolo del estilo “Disney” de otros musicales.

En definitiva, una propuesta fresca, atrevida y apetitosa, tanto en la forma como en el contenido, que saciará el hambre voraz de niños y mayores. Un musical 100% pata negra que dará que aullar.

 

Dissabte 13 de gener, a les 20:30h i a les 22:30h

Teatre: “Pluja”

Companyia: Guillem Albà & Clara Peya

Aforament màxim 70 espectadors per sessió

Idioma: Valencià

Durada: 1h

Preu: 10€ i 8€

PLUJA naix de l’amistat que uneix a Clara Peya i Guillem Albà. Un espectacle que parla de la vulnerabilitat. De sentir-se petit. Unint la música de la pianista i compositora Clara Peya i les diferents disciplines de Guillem Albà (titelles, gest, teatre visual…), farem un viatge sensible i sincer, de la poètica a l’humor.

Un espai petit, un aforament reduït.

Petites accions. Petites notes musicals. Petites gotes de pluja.

 

Dijous 25 de gener, a les 22.00h

Teatre: “Segarem ortigues amb els racons”

Companyia: Teatro del Contrahecho

Idioma: Valencià

Durada: 1h 05 mins

Preu: 10€ i 8€

Personatges ancorats al costat d’una carretera.

Una reflexió sobre la dona, el feminisme, la prostitució i el masclisme.

Cap prostituta naix com una ortiga a la vora del camí.

Divendres 2 de febrer, a les 22:00h

Música: “Cant espiritual Ausias March”

Artista: Carles Dènia

Durada: 1h 10 mins aprox

Preu: 10€ i 8€

El disc i l’espectacle cons ten de diferents cançons integra des en una sola peça , que és el poema de Marchsencer. L’estil musical és lliure, amb la sola voluntat de ser tan absolutament visceral i polièdric com ho és el propi poema. L’espectacle en directe tindrà una vessant més teatral en incloure dansa.

 

Divendres 9 de febrer, a les 20:30h

Teatre: “Entre bobos anda el Juego” de Francisco de Rojas Zorrilla

Companyia: Corrales de Comedias Teatro de Almagro

Idioma: Castellà

Durada: 1h 20 mins

Preu: 10€

D. Lucas ha concertado su matrimonio con Isabel, hermana de D. Antonio. Encarga a Pedro, su primo, que vaya a recogerla, para la boda, cuando Isabel reconoce en Pedro a quién le salvó la vida y de quién está enamorada. Por otra parte Alfonsa, hermana de D. Lucas, está prometida con Pedro… y por si fuera poco D. Luis, un lindo, persigue a Isabel para entregarle su amor.

 

Dissabte 24 de febrer, a les 20.00h

Concert de l’Orquestra Simfònica de la Universitat de València

    • Obertura de Reynaldo Hahn dedicada a Mozart

    • Dances Polovsianes del Príncep Igor, de Borodin

    • Simfonia Fantàstica, de Berlioz

Preu: 5€

Dijous 1 de març, a les 22.00h

Teatre: “Hamlet canalla”

Companyia: Teatre Micalet

Idioma: Valencià

Durada: 1h 30 mins

Preu: 10€ i 8€

Aquest espectacle mostra una nova visió de Hamlet, ens parla de la complexitat de la tragèdia, de la inutilitat de la venjança, suggerint un debat d’un tema d’actualitat permanent.  Hi veiem el Hamlet maltractador de dones, assassí, que s’aprofita dels febles i que lliura el seu poble a l’enemic. Un “heroi” que sacrifica tots i totes els que té al voltant per la seua “missió”. Amb Hamlet Canalla es pretén regirar la visió d’un dels personatges teatrals més grans de la història, d’aquest messies que ho fa tot per “salvar” el seu poble, ara que tenim tants herois d’aquesta mena en la vida pública.

Dos grans actors de l’escena valenciana Josep Manel Casany i Ximo Solano sota la direcció de Joan Peris donen vida als personatges. Ximo Solano és un Hamlet actual i Josep Manel Casany és Ofèlia, l’actor, Gertrudis, Horaci i l’Espectre.

Diumenge 11 de març, a les 18:30 h

Màgia-Teatre: “Miracles a Lourdes”

Companyia: Mag Rubén Aparici

Durada: 1h 20 mins aprox

Preu: 5€

Eres mag? Fes-me aparèixer bitllets en la cartera” o “Podries fer desaparèixer a la meua sogra?”. “Ai, tu no eres mago?” Estes i moltes altres propostes in promptu són les que hem de suportar els mags… i és que ser mag és més dur del que pareix. M’han arribat a demanar inclòs que si podia netejar-los la paella amb un moviment de dits!

Miracles, a Lourdes” és la contestació que es repetia al meu cap, i soles al meu cap. Tant, que he acabat per invitar-la i fer un show en ella! Sí, ella! La mare de Déu de Lourdes. El pla és perfecte, jo faig el meu show de màgia i les peticions de miracles… a Lourdes! Ens duguem genial! Veniu a veure’ns?

Dissabte 24 de març, a les 17.30h

Teatre familiar: “Merlin, la leyenda” amb Javier Gurruchaga

Companyia: Trencadís

Idioma: Castellà

Durada: 1h

Preu: 10€ i 8€

Después de Aladín, un musical genial, Trencadís se adentra en el mundo de la magia con Merlín, la leyenda.

Una historia con sabor a leyenda artúrica, que gira alrededor de la figura mítica del mago Merlín.

El rey Uther muere dejando como heredero al trono de Inglaterra al pequeño Arturo y el mago Merlín se encarga de esconder al futuro rey hasta que crezca y pueda hacerse cargo de la corona. La historia de amor imposible entre Arturo y Ginebra se verá truncada por las ambiciones de la despiadada Bruja Morgana.

Una apuesta artúrica contada desde el más puro lenguaje musical y con todos los elementos para que el espectador viva la experiencia como un sueño inolvidable.

Dies 13 i 14 d’abril: “Ballem 2018”

Abril mes de la Dansa

Tallers artístics i espectacles educatius

Projecte Educatiu Social

Organitza: Gran Teatre – AFADAXA

Coordina: Alicia Herrero

Divendres 20 d’abril, a les 22:00h

Teatre: “En la orilla”

Companyia: K-Producciones / La Pavana

Idioma: Castellà

Durada: 1h 40 mins

Preu: 10€ i 8€

El hallazgo de un cadáver en el pantano de Olba pone en marcha la narración. Su protagonista, Esteban, se ha visto obligado a cerrar la carpintería de la que era dueño, dejando en el paro a los que trabajaban para él. Mientras se encarga de cuidar a su padre, enfermo en fase terminal, Esteban indaga en los motivos de una ruina que asume en su doble papel de víctima y de verdugo, y entre cuyos escombros encontramos los valores que han regido una sociedad, un mundo y un tiempo.

 

Divendres 25 de maig, a les 22.00h

Teatre: “Ricard 3”

Companyia: Iguana Teatre

Idioma: Valencià

Durada: 1h 20 mins

Preu: 10€ i 8€

«Ricard 3» no és només una història inundada de sang sobre l’ascens i el final d’un assassí contada a l’època elisabetiana per a major gloria dels Tudor, és també un relat/representació en present -Ricard no ho conta, ho viu en aquell moment-, d’un viatge cap a la tragèdia. Assistim a una radiografia d’una ment malèvola contada per ell mateix en temps real. Aquí hi ha, al meu parer, la clau per accedir a l’essència dramàtica d’aquesta llarga història d’assassinats i conxorxes. Aixecar un «Ricard III» només com una història d’ambició assassina hauria estat un despropòsit i una aposta per llocs comuns no gaire interessants. La cerimònia a la qual Ricard ens aboca, demana que els elements que construeixen la dinàmica del relat es posin al servei d’una visió de la realitat que el protagonista vol controlar i que, per moments, respon a les seves expectatives, però que, finalment, es torna en contra seva. Ricard ens fa còmplices del seu jo més interior, de la seva part més obscura i pensa que tot està a favor seu, fins que tot el que ha construït es confabula contra ell i el venç. La elaboració de la dramatúrgia d’aquesta cerimònia es pot fer sense necessitat d’utilitzar tota la relació de personatges de l’obra original.

Divendres 1 de juny, a les 22.00h

Teatre-comèdia: “Othelo”

Companyia: Mika Project

Idioma: Castellà

Durada: 1h 30 mins

Preu: 15€ i 12€

 

Una coproducció de La Villarroel i Mika Project

Siempre Shakespeare. Lo cómico es trágico y tan trágico que es cómico, o lo que somos capaces de hacer por odio y celos”. 

Cuatro actores, especialistas en el teatro físico, el clown y el burlesco, interpretan la famosa tragedia de William Shakespeare, Othelo

En una puesta totalmente despojada de realismo cotidiano, el juego físico y el verso blanco del maestro inglés se enfrenta y se complementa en un lenguaje lúdico, hilarante y absurdo. Respetando el texto de Othelo, su poesía, y tensión dramática, ahondo en las intenciones de los personajes a través del gag cómico, generando una ironía siniestra en la tragedia. Investigo, sin solemnidad, la relación entre lo trágico y lo cómico, como claves del teatro clásico y contemporáneo

Othelo es actual y me cuestiona sobre: el amor la lealtad, el racismo, la ambición, la violencia doméstica, envidia, celos, frialdad científica y o, creencia sanguínea. ¿Qué es para nosotros un negro, un mentiroso, y la venganza?. 

Othelo es un espejismo maléfico en el que acercándote no ves más que arena. O tu propia tragicomedia.

I a més 

Dissabte 3 de febrer, Gala a benefici Save t’he Children

Dissabte 10 de febrer, Concert Benèfic Geant de la Consolació

Dijous 15 de febrer, “Ser dona al sud”, Fons Valencià per la Solidaritat

Dies 3 i 4 de març, Concurs de Dansa ANAPRODE

Divendres 9 de març, “Lisístrata” de Teatre de la Lluna (Escolar i públic general)

Dissabte 10 de març, teatre amb motui del Dia de la Dona

21 d’abril, Concert final “Concurs Nacional Joves Intèrprets”

Dies 26 i 27 d’abril, Demostració d’Acrogimnàstica (IES Dr Simarro/José de Ribera)

Dies 28 i 29 d’abril, Concurs de Dansa “La Pointe”

Divendres 18 de maig, Activitat musical Conservatori/Attilio Bruschetti

Dissabte 18 de juny, Macroaudició Fi de Curs Música Nova

Divendres 29 de juny, Festival Fi de Curs Rytmus

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...