El plenari aprova una moció de l’equip de govern que arreplega les reivindicacions dels pensionistes

Un centenar de jubilats i pensionistes es manifesten a la porta de l’Ajuntament per denunciar la pèrdua de poder adquisitiu de les pensions

Xàtiva, 30 de gener de 2018.- El passat dilluns 22 de gener, un grup d’uns 100 pensionistes xativins es concentraren a la porta de l’Ajuntament al punt del migdia. Els manifestants es queixaven de la pèrdua de poder adquisitiu i de les pensions precàries que cobren la majoria de jubilats. El 60% dels jubilats espanyols no arriba als 1.000 euros i la pensió mitjana ha baixat uns 400 euros anuals des de 2010. L’increment previst per aquest any serà del 0,25%, el que representa un increment mitjà mensual de poc més de 2 euros.

Els jubilats xativins, que es manifestaren a l’Albereda, s’han queixat de la pèrdua de poder adquisitiu i de les diferències entre jubilats de baixes i altes pensions, arribant a produir-se casos de minúsculs increments de 25 cèntims en les pagues, “insultants” segons paraules d’alguns dels manifestants. L’alcalde Roger Cerdà i els regidors Ignacio Reig i Miquel Alcocel eixiren a atendre al grup de manifestants. Els jubilats aconseguiren el compromís d’arreplegar les seues reivindicacions en una moció que va ser presentada en el darrer plenari per part de les tres forces polítiques que conformen l’equip de govern, PSPV-PSOE, EU i Compromís.

El Partit Popular es va abstenir en aquesta moció que demanava, entre altres coses racionalitzar les despeses del sistema, incrementar els ingressos de la Seguretat Social, establir mesures de reforç del Fons de Reserva, creat pels governs socialistes en 1989, mitjançant, entre altres qüestions, l’establiment de límits a la disposició de fons amb caràcter anual o eliminar la bretxa pròxima al 40% entre les pensions dels homes i de les dones, coneguda com a dèficit de gènere. Ciudadanos es va abstenir també.

A l’estat espanyol hi ha 9,5 milions de jubilats que han perdut poder adquisitiu en els darrers anys. Segons un estudi de la UGT, la pèrdua de poder adquisitiu des de 2010 ascendeix a una mitjana de 2.000 euros a l’Estat Espanyol.

Els jubilats es queixen que fa 5 anys que la pujada de les pensions és massa baixa. La majoria de jubilats són mileuristes i un 15% cobra menys de 500 euros. A la banda alta de les pensions trobem un 23% del col·lectiu amb pensions que oscil·len entre els 1.000 i 2.000 euros i un 13% supera els 2.000 euros de pensió.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...