S’obre el termini per a sol·licitar l’Abonament de Respir Familiar

L’Ajuntament tramita més de 167.000 euros en ajudes de renda garantida de ciutadania durant 2017

Xàtiva, 31 de gener de 2018.- La regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Xàtiva informa que ja es poden sol·licitar les ajudes del programa Abonament Respir Familiar 2018. El termini de presentació de sol·licituds finalitza el proper divendres 23 de febrer. Els sol·licitants han de ser persones dependents, que trobant-se ateses habitualment en el seu domicili personal o familiar, necessiten l’atenció temporal en un centre especialitzat, per presentar un nivell de dependència que els fa requerir de les cures d’una altra persona per a la realització de les activitats habituals de la vida diària.

Per poder accedir a aquests ajuts cal tenir 65 anys, encara que també podran ser beneficiaris les persones de 55 anys o més diagnosticades d’Alzheimer o altres demències. També cal estar empadronat a la Comunitat Valenciana, tenir la consideració de persona dependent i acreditar la necessitat social i econòmica d’acord amb els criteris establert.

Més de 167.000 euros en ajudes de renda garantida de ciutadania

D’altra banda, els serveis socials de l’Ajuntament van tramitar 167.542,03 euros en ajudes per concepte de Renda Garantida de Ciutadania durant 2017. Els ajuts van arribar a 219 persones pertanyents a 88 famílies de la ciutat.

La renda garantida de ciutadania es configura com una prestació econòmica gestionada pels serveis socials de l’Ajuntament i que se sol·licita a la Conselleria de Benestar Social. Són ajudes de caràcter universal, vinculades al compromís, per part dels seus destinataris, de promoure la seua inserció sociolaboral de manera activa. Els ajuts tenen la finalitat de proporcionar un suport econòmic a les famílies que no tenen recursos suficients per mantenir l’adequat benestar personal i familiar, atenent als principis d’igualtat, solidaritat, subsidiarietat i complementarietat.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...