“DecideiXàtiva 2018” donarà veu als xiquets i xiquetes de Xàtiva per a decidir sobre part de les inversions de la ciutat

Es constitueix un grup motor, format per veïns i veïnes, encarregat de coordinar el procés participatiu, la posada en marxa de pressupostos participatius infantils on els xiquets i xiquetes de Xàtiva podran decidir el destí de 10.000 € i la presentació de propostes s’amplia més enllà del capítol d’inversions a activitats per al foment de la participació

Xàtiva, 2 de febrer de 2018.- Aquest matí, l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, junt al regidor de Participació Ciutadana, Miquel Alcocel i el tècnic de Participació Raül Camacho, han presentat el projecte de pressupostos participatius DecideiXàtiva 2018. La segona edició del DecideiXàtiva s’iniciarà el proper dimecres 7 de febrer, de 19 a 20.30h, amb una sessió informativa a la Casa de Cultura on es presentarà el pressupost municipal de 2018, el calendari del procés participatiu i la configuració del grup motor que des del mes de desembre està ja treballant sobre la proposta d’enguany. El dijous 8 de febrer es realitzarà la mateixa sessió però a la Llar Social de Jubilats de la Plaça Roca, donant la possibilitat a la ciutadania d’acudir en una de les dues convocatòries.

L’alcalde Cerdà confirma que “l’equip de govern compleix els compromisos. En 2017 destinàrem 250.000 euros, enguany 275.000 i per a 2019 estan previstos 300.000 euros. Tots els projectes escollits estan en marxa. El projecte de la coberta de la piscina està entregat i l’obra està pressupostada per a la seua execució. L’obra del Centre Social Juvenil del Barri Nordoest està adjudicada i s’iniciarà en breu. Pel que fa al centre social cultural del Barri de Sant Pere, el projecte està a l’espera de la seua aprovació per part de Patrimoni. A més, altres propostes que no eixiren escollides, com els passos de vianants de la rotonda de McDonalds, es realitzaran en aquest exercici”.

Per a Miquel Alcocel, regidor de Participació Ciutadana, “és tant important el resultat de la consulta com el procés previ de participació, i és per això que fem una crida per a que la ciutadania acudisca a les diferents sessions i tallers programats i així generar eixa cultura participativa on l’implicació ciutadana va més enllà d’un acte concret com és votar”. El regidor explica que “volem garantir que el procés siga el més ampli i plural possible donant veu a la ciutadania organitzada des del moviment associatiu però també a aquella que sense estar associada vol participar d’una manera propositiva”. Per a Alcocel, “aquest procés permet diferents nivells de participació com són els tallers col·lectius, la presentació de propostes ciutadanes per a inversions i per al foment de la participació ciutadana i la votació a la consulta final.”

El procés continuarà amb la realització dels tallers de barri on es donarà una formació bàsica en cultura participativa dirigida als participants i es farà la dinamització del procés consultiu i participatiu que tindrà com a objectiu el disseny de propostes ciutadanes de millores per al municipi.

El primer taller ciutadà, anomenat “Coneixent Xàtiva”, es realitzarà els dies 13 (Casa de Cultura) i 15 de febrer (Llar Social de Jubilats Plaça Roca) i girarà al voltant de la recerca de solucions per a fer front a les necessitats generals del municipi. Eixa recerca es materialitzarà en el disseny i formulació, per part dels participants, de propostes concretes d’inversió, i/o d’activitats de foment de la participació.

El segon taller, “Millorem Xàtiva”, es realitzarà els dies 6 (Casa de Cultura) i 7 de març (Col·legi d’Arquitectes) i tractarà d’acabar de perfilar i desenvolupar les propostes d’una manera més detallada a partir de les propostes sorgides al primer taller i després de rebre la informació orientativa dels serveis tècnics municipals.

Les següents dates importants del DecideiXàtiva son les següents:

Presentació de propostes per part de la Ciutadania: del 19 de Febrer al 9 de març.

Estudi i validació tècnica de propostes: del 9 al 29 de març.

Consulta ciutadana: del 16 al 23 d’abril.

Per últim, cap destacar que des de la Regidoria de Participació Ciutadana es realitzarà un enviament a totes les cases de Xàtiva d’un fullet amb tota la informació necessària per a la ciutadania, per tal d’assegurar que la informació del DecideiXàtiva arribe al conjunt de la població xativina.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...