Torna a Xàtiva el Corral de Comèdies d’Almagro

Gràcies a la col·laboració de l’Excel·lentíssim Ajuntament de Xàtiva, la Companyia Teatro Corral de Almagro realitzarà 4 funcions per a estudiants com classes mestres de literatura sobre Teatre Clàssic

El dijous 8 de febrer l’obra de “Entre bobos anda el juego” es representarà en funció de vesprada per a tots els públics

Les dues passades temporades de Teatre Clàssic per a estudiants a Xàtiva realitzades per la Companyia de Teatro Corral de Almagro van ser un èxit i no podien faltar aquest 2018. Per això el Corral de Almagro torna aquesta setmana al Gran Teatre. Els propers dies 7, 8 i 9 de febrer al voltant de 1.500 alumnes de primària i secundària de diversos centres escolars de Xàtiva i municipis propers com Cocentaina, Alacant, Picanya, Sueca …, podran conèixer els secrets de les obres del segle d’or com a classe magistral de literatura. Aquest any posaran en escena COMEDIAS BREVES i ENTRE BOBOS ANDA EL JUEGO de Francisco de Rojas Zorrilla.

La Companyia Teatro Corral de Almagro porta més de 20 anys realitzant Campanyes de Teatre Clàssic per a estudiants al Corral de Comèdies d’Almagro (Ciudad Real) i en les més importants ciutats d’Espanya, per on han passat més de 350.000 estudiants i en el cas de Xàtiva ha preparat 4 funcions que es convertiran en una veritable Classe Magistral de Teatre i Literatura per a tot tipus d’estudiants. Durant la primera jornada, el dimecres 7 de febrer a les 9.30 hores, realitzaran una funció amb “COMEDIAS BREVES”, on estudiants a partir de 8 anys podran gaudir de curiosos entremesos i peces curtes del teatre del Segle d’Or de Lope de Rueda o Quiñones de Benavente i d’una manera divertida i còmica conèixer els usos i costums de la societat del segle XVI. La segona jornada serà el dijous 8 de febrer, en la qual tornaran a repetir les COMEDIAS BREVES a les 9.30 hores i inclourem ENTRE BOBOS ANDA EL JUEGO de Francisco de Rojas Zorrilla a les 12.00 hores per als estudiants de cursos superiors, 4a de l’ESO i Batxillerat. I en darrer lloc, el divendres 9 de febrer a les 12.00 hores tornaran a representar ENTRE BOBOS ANDA EL JUEGO.

Totes les funcions per a estudiants que representarà la Companyia Teatro Corral de Almagro, es componen d’una xerrada inicial sobre els Corrals de Comèdies i el teatre en el Segle d’Or, la funció escollida i un posterior col·loqui entre estudiants, professors i actors on poder posar en comú dubtes, opinions i interpretacions del que s’ha vist durant la funció. Un veritable “teatroforum” que ensenya, educa i diverteix. A més la Companyia farà servir com a escenografia al Gran Teatre de Xàtiva una rèplica de l’escenari del Corral de Comèdies d’Almagro i així fer d’aquestes jornades una veritable escenificació de com era el teatre durant el Segle d’Or

“Des de fa tres anys les Campanyes Teatrals per a estudiants apropen el teatre als petits, ensenyen el compromís cívic que comporta assistir a una representació i acosten la tradició i cultura teatral del Segle d’Or. Les experiències que tenim després de més de 20 anys realitzant aquest tipus de jornades és que és la millor eina per aprendre que és el teatre i la seua en el Segle d’Or, en la nostra literatura i història “, ens comenta Antonio León, director de la Companyia Teatro Corral de Almagro. Per completar aquestes funcions, s’ofereixen als centres activitats complementàries com tallers de teatre on els alumnes poden donar curs a improvisacions i interpretacions …, i rutes turístiques on els centres coneixeran Xàtiva a través dels seus principals monuments.

Funció per a tots els públics

D’altra banda, el dijous 8 de febrer es realitzarà una funció de “Entre Babaus camina el joc” per a tots els públics. D’aquesta forma la Companyia vol fer arribar a tots els sectors de la població aquest gran clàssic de les lletres espanyoles. La funció serà a les 20.30 hores al Gran Teatre de Xàtiva. Les entrades es poden comprar a taquilla una hora abans de la funció i anticipadament a l’adreça d’Internet www.instanticket.es/description/?id=16056&site=503&b=1

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...