Carmina compleix 100 anys

Fundadora del famós negoci de confecció Jucami, va ser una de les primeres dones empresàries de la ciutat

Xàtiva, 1 de març de 2018.- Carmina Bolado Sierra ha complert 100 anys. Amb tal motiu, hui ha rebut la visita de l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, i de la regidora de Benestar Social, Xelo Angulo. Carmina, que a la seua edat conserva una gran lucidesa, ha departit amb l’alcalde i la regidora per espai de més de tres quarts d’hora, temps en què ha relatat algunes anècdotes de la seua llarga vida, així com els records de la seua arribada a Xàtiva .

Perquè Carmina Bolado Sierra va nàixer el 28 de febrer de 1918 a Revilla de Camargo (Cantàbria). El 1942, als 24 anys, va venir a Xàtiva ja que el seu marit, Juan Canet Micó, de professió guàrdia civil, va ser destinat a la nostra ciutat. A Carmina li apassiona el punt i la costura. Potser per això va decidir transformar la seua afició en negoci.

I així, allà per 1954, després de comprar una màquina de cosir i ensinistrar en el seu ús a cònjuge i descendència, Carmina va obrir un petit taller de confecció al carrer Engai. Recorda la nostra protagonista que els seus primers clients van ser de la Llosa de Ranes.

A poc a poc, la feina va anar augmentant i Carmina va haver d’ampliar el negoci amb la compra de tres noves màquines. Però, és clar: el pes dels nous equips industrials va obligar a deixar el pis del carrer Engai per un baix comercial al carrer José Espejo (actual Corretgeria), lloc on va nàixer el primer establiment anomenat Jucami. Just a la mateixa placeta on hi havia el Banc d’Espanya, actual Museu de l’Almodí.

A les seues mans i patrons es van posar multitud de clients de la zona, cosa que la va fer una persona molt estimada, ja que era ella qui creava tots els dissenys. El seu esperit emprenedor, inusual en aquella època, la va fer coneguda a tota la comarca. Hui, el seu llegat continua present a Xàtiva, a través la seua filla Merche Canet Bolado, qui regenta el comerç de roba Jucami, situat actualment a la Baixada de l’Estació.

Moltes felicitats a Carmina per aquests 100 anys.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...