Una xarxa d’acer evitarà despreniments en el paratge de la Cova Negra

El diputat provincial de Medi Ambient, Josep Bort, comprova el resultat dels treballs duts a terme abans de l’afluència massiva de públic amb motiu de la Pasqua

Xàtiva, 21 de març de 2018.- El diputat de Medi Ambient de la Diputació de València, Josep Bort, ha visitat Xàtiva amb motiu de la firma de l’acta de recepció de les obres d’eliminació de risc geològic per roca inestable dutes a terme durant les darreres setmanes a l’entorn del paratge de la Cova Negra. L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, i la regidora de Medi Ambient, Pilar Gimeno, han acompanyat el diputat per comprovar in situ el resultat d’unes obres la finalitat de les quals ha estar garantir la seguretat dels visitants d’una de les zones mes transitades del terme municipal durant els dies de Pasqua.

Les obres han consistit en la instal·lació de 60 metres quadrats de xarxa de cable d’acer, ancorats a la paret de roca amb fixacions de quatre metres de profunditat, per tal de subjectar un enorme bloc de pedra calcària que amenaçava amb desprendre’s, amb el conseqüent risc per a la seguretat dels caminants. La roca protegida, que es troba altament fissurada, se situa a escassos metres de l’entrada de la cova. Les obres han estat executades pel procediment d’emergència. Gràcies a l’actuació, la zona és completament segura.

El pressupost de les obres va ascendir a 10.263,61 euros, encara que s’adjudicaren per 9.970,40 euros a l’empresa Trabajos en Vertical y Horizontal, S.L. La Diputació de València ha subvencionat el 90% del cost dels treballs (8.973,36 €), mentre que l’Ajuntament de Xàtiva s’ha fet càrrec del 10% restant.

L’alcalde Roger Cerdà ha manifestat que “era una qüestió de seguretat. Havíem d’assegurar la roca per evitar despreniments i riscos per a la seguretat de les persones que vulguen passejar pel paratge de la Cova Negra de Xàtiva. Sobretot de cara al moment que ve ara, amb la celebració de la Pasqua, en què centenars d’excursionistes acudiran a aquest indret a gaudir de la Natura en les condicions de seguretat que correspon”. Per la seua banda, el diputat Josep Bort ha explicat que “tan l’alcalde com la regidora de Medi Ambient ens havien fet constar que tenien especial interès en dotar de seguretat a aquesta zona. L’obra és una actuació important per la tècnica que requereix, on s’ha perforat més de quatre metres amb unes subjeccions d’acer capaces de resistir qualsevol impacte i previndre possibles enderrocaments”.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...