Xàtiva aconsegueix prorrogar 12 mesos l’escola d’ocupació “Escorxador viu”

Lorente: “les persones que estan treballant i formant-se podran continuar fent-ho durant 12 mesos amb l’aportació de 205.029 € per a la segona fase

Xàtiva, 22 de març de 2018.- El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Xàtiva, Miquel Lorente, ha informat que “s’ha aconseguit allargar l’escola d’ocupació “Escorxador viu” durant dotze mesos més”. Després de quasi una dècada sense que l’Ajuntament de Xàtiva curses cap sol·licitud d’escola taller a la Conselleria d’Ocupació, el passat 29 de desembre de 2017 s’inicià el projecte “Escorxador viu”, què tenia prevista la seua finalització el pròxim 28 d’abril de 2018 amb una durada de 4 mesos inicials. En canvi, una vegada aprovada per la conselleria la sol·licitud cursada des del departament de Promoció Econòmica, en maig començarà la fase II d'”Escorxador Viu” amb una durada de 12 mesos.

El certificat de professionalitat que s’emetrà als 10 alumnes serà de nivell II i l’especialitat és fàbrica de manyeria. El pressupost és de 205.029 € i l’aportació municipal és de 10.500 €.

L’àmbit d’actuació continuarà sent l’edifici de l’antic escorxador ubicat enfront del Centre Comercial Plaça Major, a la vora dels Bombers i davant del Mercat, en l’antiga senda de Càrcer nº 6 en la localitat de Xàtiva. A més, el projecte continuarà amb una dotació de personal composta per un director-professor de suport, un professor d’especialitat i una administrativa, per a formar a 10 alumnes-treballadors.

Els projectes ET FORMEM són programes mixtes d’ocupació-formació anomenats Escoles d’ocupació ET FORMEM. Es troben finançats per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, el SERVEF i a més estan cofinançats pel Fons Social Europeu en un 50 %. Aquests tipus de projectes estan dintre del Programa Operatiu de la Comunitat Valenciana per l’exercici 2017. Aquests projectes els promouen les Entitats Locals Territorials i Supramunicipals.

En aquests projectes poden participar persones desocupades majors de 18 anys i que es troben en edat de treballar com a mínim fins a la finalització del projecte i que evidentment es troben inscrites en un Servei Públic d’Ocupació. La seua finalitat és facilitar la inserció laboral i la permanència en el món laboral mitjançant la realització d’accions formatives en alternança amb la realització d’obres o la prestació de serveis d’utilitat pública i interès social.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...