Xàtiva, referent en matèria d’innovació educativa a través de les arts

DSC01691_WEB DSC01675_WEB

El II Congrés Nacional d’Innovació Educativa, organitzat per l’IES Simarro, conclou la importància de potenciar l’educació artística dels alumnes

Xàtiva, 23 de març de 2018.- L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha clos la segona edició del Congrés Nacional d’Innovació Educativa que ha tingut lloc durant aquestos dies a la capital de La Costera. El congrés ha estat organitzat per l’IES Dr. Lluís Simarro amb la col·laboració de l’Ajuntament de Xàtiva i la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports. A la gal·la de cloenda, celebrada en el incomparable marc del convent de Sant Domènec, també ha assistit la regidora d’Educació, Amor Amorós, així com els coordinadors del congrés, Vicent Mahiques i Amador Cernuda, a més de nombrosos especialistes en educació i pedagogia que han participat en les activitats.

Entre les conclusions del congrés, exposades per Vicent Mahiques, destaca la importància de que la legislació educativa contemple la inclusió de l’educació artística en el currículum en l’educació infantil, primària i secundària. Segons el document de conclusions, per assegurar la igualtat d’oportunitats i evitar les diferències és important que els nens reben, durant el període de desenvolupament cerebral, formació artística per a aconseguir desenvolupar competències transversals que els van a ser útils i els van a ajudar a pujar el nivell de rendiment acadèmic així com la intel·ligència emocional. Una altra de les conclusions senyala que les arts ajuden a crear una ciutadania de valors i empatia que pot repercutir favorablement en una societat solidària, respectuosa i tolerant.

Durant la seua intervenció de clausura, l’alcalde ha afirmat que la celebració del II Congrés d’Innovació Educativa situa a la nostra ciutat com a un nou referent en aquest àmbit”. Cerdà ha assenyalat que “el món de l’educació està ple de veus i d’iniciatives que demanen un canvi urgent i profund en el model educatiu a tots els nivells. Cal plantejar-se el pas de les iniciatives individuals de professors que ja són capaços de llançar-se a utilitzar noves metodologies a una planificació d’un nou model més avançat, que incorpore l’educació artística des dels primers nivells, tal com passa en els països del nord d’Europa, els quals, curiosament, presenten els millors resultats acadèmics”.

El primer edil ha aprofitat la seua intervenció per fer una defensa d’un model d’educació pública de qualitat: “nosaltres creiem en l’escola pública com en el millor instrument perquè es garantisca una educació de qualitat. Creiem que la missió de les administracions públiques és assegurar la igualtat de condicions en l’accés a l’educació, com un pilar fonamental de l’estat social i democràtic de dret. Hem lluitat i continuarem fent-ho, per fer de la xarxa pública un model d’escola de qualitat, integrador i que permeta un accés a l’escola en condicions d’igualtat per a tots els ciutadans, independentment del seu origen social, econòmic, religiós, cultural o ètnic”.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...