Les línies d’actuació del Pla de Mobilitat de Xàtiva es presenten a la societat

Lorente: “Aquestes línies d’actuació tenen com a objectiu fer una ciutat més segura i atractiva”

Xàtiva, 26 de març de 2018.- El primer tinent d’alcalde i regidor de mobilitat, Miquel Lorente ha convocat per a aquest dimarts la Mesa de Mobilitat de la ciutat en la que es presentarà el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS).

Aquest document desplega un pla d’acció estructurat en torn a distints eixos d’actuació com són l’organització de la mobilitat, l’espai públic, els serveis de transport, les infraestructures per a una mobilitat sostenible, la gestió del tràfic i l’aparcament, la gestió de la demanda, la tecnologia i la innovació, la millor connexió amb l’entorn i la major eficiència del repartiment de mercaderies.

Segons Lorente “els PMUS són eines de planificació estratègica que tenen per objectiu millorar la mobilitat urbana i metropolitana des de criteris de sostenibilitat, incorporant al procés a col·lectius tradicionalment poc representats i el seu procés d’elaboració diposita una gran importància en la participació ciutadana”.

De fet, de les 34 propostes presentades per al procés de Decideix Xàtiva 2018, sis d’elles es troben emmarcades dintre de l’àmbit de la Mobilitat. Algunes d’elles van ser propostes al Taller veïnal celebrat el passat mes d’octubre, com la proposta d’Adequació i accessibilitat del Carrer Ardiaca a través d’una plataforma única amb baranes i la millora del paviment amb materials antilliscants; o la que fa referència a l’urbanisme tàctic, buscant l’adequació de la calçada a les vies que passen per zones estratègiques del municipi, amb l’objectiu d’augmentar l’accessibilitat i la seguretat dels vianants, proposta presentada junt amb Aspromivise. Altra de les propostes presentades a partir d’aquest taller participatiu va ser la d’ampliar les dotacions i els equipaments per a la pacificació del trànsit a la ciutat.

Una altra proposta va ser oferida pel Velo Club Pedalier. Es tracta de l’adequació de l’antiga via ferroviària que uneix les poblacions de Manuel i Pobla Llarga amb l’objectiu de convertir-la en una ruta segura per a caminar i anar amb bicicleta.

Les últimes dos propostes van ser presentades per particulars. La primera d’elles es centra en la il·luminació de la Ronda Nord CV-645 mitjançant la col·locació de noves bombetes led més potents, que augmentarien la seguretat per als vianants. L’altra es centra en la millora del transport públic, i advoca per l’ampliació dels horaris de l’autobús fent parades en llocs claus com el CCX, l’Escola Oficial d’Idiomes, els IES o distints punts de comerç, entre d’altres.

La implementació del Pla de Mobilitat que presentarà la Mesa serà objecte de seguiment i avaluació a partir de la definició d’uns indicadors que s’hauran d’analitzar de forma periòdica. A més, la cita d’aquest dimarts també servirà per realitzar la dació de comptes dels pressupostos participatius d’aquest any 2018.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...