El Decideix Xàtiva escollix com a propostes l’equipament juvenil d’Abú Masaifa, un centre històric més verd i la millora del transport públic

La Consulta ha finalitzat amb un total de 2.111 vots, el que suposa el 8,42% de participació

La proposta guanyadora ha sigut escollida pel 23,5% dels votants

Xàtiva, 24 d’abril de 2018.- Els veïns i veïnes de Xàtiva ja han decidit el destí dels 265.000 euros municipals vinculats a la participació ciutadana. Les tres propostes més votades han estat la dotació d’equipament per al Centre d’Abú Masaifa, l’increment de l’espai verd al centre històric i la millora del transport públic.

La proposta d’equipament jove per al Centre d’Abú Masaifa amb 498 vots –el que suposa el 23,5% del total que serviran per adquirir el mobiliari per a la instal·lació. La segona proposta més votada, que reclamava un Centre històric més verd i va ser presentada per Iniciativa Cívica pel Centre Històric, ha aconseguit 486 vots. La tercera de les propostes escollides, presentada per una veïna, ha aconseguit un total de 424 vots i millorarà el transport públic de la ciutat amb la intenció d’ampliar tant els horaris com la zona de recorregut de l’autobús fent parades en llocs clau de la ciutat i en zones residencials allunyades del centre del municipi.

Les següents propostes que més recolzament han aconseguit són el «Caminem amb seguretat per la ciutat», presentada per Aspromivise i associacions locals (418 vots), l’ampliació del pavelló de voleibol (400) l’ampliació dels paratges naturals de Xàtiva (391) o la finalització de l’Ermita del Puig (389).

Finalment han votat un total de 2.111 veïns i veïnes de Xàtiva (1.113 dones i 1.002 homes), el que suposa el 8,42% del cens total habilitat. Els habitants d’entre 36 i 65 anys han estat els més actius a l’hora d’exercir el seu dret a vot, ja que suposen el 60,11% dels vots (1.269), mentre que els joves d’entre 16 i 25 anys han sigut els menys actius amb 277 vots (13,12%).

Respecte a la tipologia de vot, el presencial als diferents punts habilitats al llarg de la setmana ha suposat un 54% del total, mentre que l’altre 46% ha optat per fer-ho de forma telemàtica a la pàgina web paticipa.xativa.es, on es poden consultar totes les dades de la consulta.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...