El regidor de Participació valora els resultats del decideiXàtiva 2018

Alcocel: “seran fins a 4 propostes les que se podran executar. Obres que no eixiren escollides es podran desenvolupar, especialment aquelles que han tingut un recolzament important”

Xàtiva, 25 d’abril de 2018.- El regidor de Participació de l’Ajuntament de Xàtiva, Miquel Alcocel, ha comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per valorar els resultats del procés de pressupostos participatius decideiXàtiva18 que es varen fer públics ahir. Tal com es va informar, les tres propostes més votades han estat la dotació d’equipament per al Centre Social Juvenil Abú Masaifa, l’increment de l’enjardinament al centre històric i la millora del transport públic.

Precisament, Alcocel ha citat als mitjans a les portes del Centre Social Juvenil Abú Masaifa, actualment en obres de condicionament, aprofitant la circumstància que, a judici del regidor, aquest centre “és el paradigma dels pressupostos participatius, ja que la seua creació va ser elegida en el procés de 2017 i l’Ajuntament va ampliar la dotació inicial de 125.000 euros fins a la inversió de 340.000 euros per a l’habilitació del local i en aquesta segona edició, ha estat elegida la proposta d’equipament moble, informàtic i electrònic d’aquest nou servei”. En relació a aquest assumpte, Alcocel ha felicitat a la joventut de Xàtiva per la seua mobilització que ha donat com a resultat que aquest projecte haja obtingut la màxima votació.

El regidor de Participació ha avançat que “seran fins a 4 propostes les que se podran executar, ja que algunes de les escollides no arriben a cobrir el límit de pressupost fixat en les normes del procés”. Alcocel ha explicat que “la intenció de l’Ajuntament és que, a l’igual que l’any passat, moltes de les obres que no eixiren escollides es puguen desenvolupar. Especialment, en el cas d’aquelles que han tingut un recolzament important, es poden assumir per part de les distintes regidories en base a les diferents partides pressupostàries que tenim aquest any, com a conseqüència de la bona gestió econòmica d’aquest Ajuntament. Anem a disposar de diners per a poder reinvertir gràcies a l’amortització anticipada de préstecs”.

L’índex de participació obtingut pel decideiXàtiva18 (8,42%) torna a estar per damunt de la mitjana a nivell autonòmic i estatal en processos similars, consolidant una tendència que es va iniciar l’any passat. La lectura que els tècnics fan del descens de participació en la votació online és que aquest fet és atribuïble a que el sistema de registre previ per a poder votar garantia una major seguretat a l’hora d’evitar possibles fraus. Això ha provocat que el procés d’alta en el sistema siga més complexe. Fonts del departament defenen la necessitat d’aquest dispositiu de seguretat en processos de participació online.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...