Una conferència de l’especialista en història de l’educació Fernández-Soria clou les jornades de memòria democràtica

Xavi Aliaga tanca els actes al voltant del Dia del Llibre a la Biblioteca Municipal (20 h)

Xàtiva, 26 d’abril de 2018.- Dimecres passat, amb la conferència “Aunque no cierren rejas: los maestros en su prisión” impartida pel catedràtic Juan Manuel Fernández-Soria, es posà fi a les I Jornades de Memòria Democràtica que, des del 12 d’abril s’han desenvolupat amb diferents actes.

La presentació al Gran Teatre del documental “Espais de pau en temps de guerra”, amb una gran acollida per part del públic, va donar inici a un cicle de conferències que han comptat amb prestigiosos ponents com Vicent Torregrossa, Carme Agulló o el mateix Juan Manuel Fernández que han posat llum a temes al voltant del món educatiu durant la República, Guerra Civil i Postguerra. Així mateix, el conegut periodista Carlos Hernández va exposar la història de la deportació espanyola als camps d’extermini nazis, conferència que va servir per a introduir les ponències dels IES Lluís Simarro i Guadassuar sobre els projectes que han desenvolupat per a treballar la memòria dels deportats.

Dins de les Jornades, el dia 18, es va inaugurar al Gran Teatre l’exposició “No tindreu pau després de la guerra”. Una mostra que, en horari escolar, ha estat visitada per uns cinc-cents alumnes de centres de Xàtiva i Canals.

Segons Alfred Boluda, regidor de Memòria, aquestes primeres jornades han estat un instrument profitós per al públic en general, però també per al professorat que les ha seguides, ja que estaven ofertades pel CEFIRE. Així mateix, ha manifestat que “el seguiment per part de l’alumnat de l’exposició és encoratjador, ja que ens indica l’interés del professorat per la memòria, però també perquè dóna sentit al treball que s’està fent per tal com uns dels principals objectius és arribar al jovent”.

Dia del llibre

D’altra banda, hui conclouen els actes preparats per la Biblioteca de Xàtiva al voltant del Dia del Llibre, amb el col·loqui “Memòria històrica i literatura” que comptarà amb l’escriptor Xavi Aliaga, que tindrà lloc a les 20:00 hores a la Sala d’Adults de la mateixa Biblioteca.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...