El dissabte 12 de maig se celebrarà a Xàtiva unes Jornades Comarcals de Participació Ciutadana

jornada participació dipu

L’Ajuntament de Xàtiva col·laborarà amb la Diputació de València en l’organització d’aquestes jornades on la ciutadania de la comarca podrà analitzar la realitat de la participació ciutadana als seus municipis.

Xàtiva, 7 de maig de 2018.- Xàtiva acollirà la Jornada “Si participes, tu decideixes” de La Costera organitzada per la Diputació de València. Aquestes jornades comarcals que s’estan desenvolupant a les diferents comarques de la província de València han estat creades per a sensibilitzar a la població sobre la participació, des d’una perspectiva de drets i millorar el coneixement de les persones participants dels diferents espais públics del municipi, generant la motivació cap a la participació. Es desenvoluparan durant el dissabte 12 de maig a la Casa de Cultura de Xàtiva, de 10 a 14’30h, i s’espera millorar el coneixement de les persones participants dels diferents espais públics del seu municipi, motivant-los cap a la participació. A més, i per visibilitzar experiències ciutadanes de la comarca, s’organitzarà una taula d’experiències amb diferents entitats cíviques nascudes a la nostra comarca com són la Plataforma de Pensionistes Xàtiva-La Costera i la Coordinadora Feminista.

Per al Regidor de Participació Ciutadana, Miquel Alcocel Maset, “iniciatives d’aquest tipus, en aquest cas de la Diputació de València, son molt ben rebudes a la nostra ciutat. Hem de facilitar espais on la ciutadania puga transmetre el què és fa en temes de participació a més d’adquirir nous coneixements”. A més, Alcocel afirma que “considerem imprescindible la implicació dels diferents nivells de l’administració pública en el foment de la participació ciutadana, i és per això que a l’igual que hem col·laborat amb la Conselleria de Transparència i Participació en l’organització de jornades, com va ser la de pressupostos participatius al mes d’octubre, ara treballem conjuntament amb la Diputació en aquesta important activitat comarcal”. Per últim el regidor vol “agrair a la Diputació de València que haja decidit que Xàtiva fora el municipi escollit per a la comarca de La Costera, demostrant així que som ciutat referent de polítiques de participació ciutadana”.

Durant els propers dies la Regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Xàtiva farà una convocatòria ampla per a que la ciutadania en general interessada i el moviment associatiu de la ciutat s’impliquen i participen activament a la jornada.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...