La Regidoria de la Dona convoca una concentració pel compliment del pressupostos del Pacte contra la violència de gènere

L’acte tindrà lloc aquest dimecres a les 20 hores a la porta de l’Ajuntament

Xàtiva, 15 de maig de 2018.- La Regidoria de la Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Xàtiva ha convocat per a aquest dimecres 16 de maig una concentració feminista davant les portes de l’Ajuntament, que començarà a les 20 hores i que també tindrà el seu recolzament en molts altres punts del país.

La concentració, en la que s’ha demanat l’assistència amb roba negra i morada, respon a l’exigència del compliment del Pacte Estatal Contra la Violència de Gènere, per al qual el Govern nacional va assignar un pressupost de 200 milions d’euros dels quals tan sols es van a destinar finalment 80 milions.

La quantitat va ser un compromís subscrit pel Govern als Pressupostos Generals, pel que les plataformes feministes reivindiquen el seu compliment. «Sense aquests 200 milions promesos no es pot complir el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, ja que tot i ser insuficients servirien per a respondre a les 213 mesures del Pacte», ha explicat la regidora de Dona i Igualtat Cesca Chapí.

Chapí també s’ha referit a les més de 900 dones assassinades en els darrers quinze anys. «Sembla que aquestes xifres no generen l’alarma social suficient perquè el PP complisca la seua promesa de mínims, i deixa a les comunitats autònomes sense els 100 milions promesos per a la prevenció educativa i sanitària i als 8.000 ajuntaments sense els 20 milions acordats per a millorar l’atenció jurídica, psicològica i social de proximitat».

«No permetrem que els nostres drets queden en paper mullat. Necessitem eixos diners per educar en igualtat, previndre les violències masclistes des de la infància, protegir i atendre a les víctimes, i en definitiva per construir una societat justa i lliure», ha conclòs Chapí.

Les accions es van iniciar ja el passat dissabte quan es va celebrar una Marxa Violeta, que va començar a les 9:30 i que va concloure finalment amb la penjada d’un gran llaç morat.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...