El nou cartell de Fira commemora el segon centenari de la Font del Lleó

Cartell-Fira-Xàtiva 2018

Mar Hernández Malota és l’autora de la imatge identificativa de la Fira d’Agost 2018

Xàtiva, 25 de maig de 2018.- La Fira d’Agost de 2018 ja té cartell anunciador. Aquest migdia ha estat presentat a la sala de premsa de l’Ajuntament l’obra de la reconeguda dissenyadora María del Mar Hernández Fernández, coneguda en el món artístic com Malota. L’alcalde, Roger Cerdà, i la mateixa dissenyadora han destapat l’original que té com a motiu principal la Font del Lleó, una de les commemoracions previstes per festejar el dos-cents aniversari de la font reial, altre dels emblemes de la ciutat de Xàtiva. El cartell ha estat encarregat amb un preu de 2.500 euros.

Mar Hernández Malota és una de les principals representants de l’avantguarda del disseny gràfic valencià del moment. Amb l’elecció de Malota, l’Ajuntament continua amb la línia de dotar la col·lecció de cartells de Fira amb les millors firmes, enriquint el patrimoni pictòric que conserva el Museu de Belles Arts.

Doctora Cum Laude en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, Malota (Jaén, 24 de maig de 1980) combina la seua activitat artística amb la docència. Durant més de 10 anys, ha estat desenvolupant el seu treball com a il·lustradora professional. Ha treballat per a agències de publicitat de primer nivell com ara McCann Erickson i Satchi & Satchi, així com per a una llarga llista de firmes internacionals. També ha realitzat col·laboracions per a la premsa internacional en mitjans tan importants com The Wall Strret Journal o The New York Times.

Malota compta amb nombrosos premis i reconeixements a la seua obra, entre els quals destaca el Premi Nacional de Disseny Gràfic aconseguit en 2009. Els seus dissenys han sigut mostrats en desenes d’exposicions en Europa i Amèrica.

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...