Els escolars de Xàtiva proposen 10 accions per a les votacions de decideiXàtiva infantil

Xàtiva, 30 de maig de 2018.- Els xiquetes i xiquets representants de tots els centres educatius de Xàtiva han seleccionat 10 propostes per a la consulta final del decideiXàtiva Infantil. D’elles, 5 són d’alumnes de primària i altres 5 dels de secundària. Les propostes, consensuades pels representants de l’alumnat de tots els centres educatius de Xàtiva, aniran a consulta la setmana que ve. Tot l’alumnat de 1er de Primària fins a 4t de l’ESO podrà decidir amb el seu vot.

Aquesta és la relació de propostes:

PRIMÀRIA

1. LA LUDOTECA DE XÀTIVA.

Nou espai municipal d’oci i trobada amb jocs de taula, cinema, manualitats, etcètera, per a xiquetes i xiquets de 6 a 12 anys amb un servei de préstec de jocs.

2. PARC INCLUSIU D’AVENTURA.

Zona de jocs d’aventura (piràmide de fils, rocòdrom, tirolina, etc.) per a xiquetes i xiquets de més de 6 anys que estiguen també adaptats a la persones amb diversitat funcional.

3. PAPERERES ECODIVERTIDES.

Adquisició de papereres de separació de residus als parcs amb dissenys gràfics divertits per a les xiquetes i xiquets per a millorar l’espai i atraure el seu ús. Els missatges i dibuixos dels dissenys estaran relacionats amb la conscienciació i sensibilització en temes d’ecologia i reciclatge.

4. XÀTIVA BONICA.

Projecte participatiu entre escoles per al disseny i elaboració de murals per a ser pintats col·lectivament amb temàtiques de sensibilització aprofitant Dies Internacionals. L’Ajuntament ha de facilitar i condicionar els espais murals municipals que es puguen utilitzar, conservar i mantenir en el futur.

5. PORTA’T LA BICI.

Adquisició i col·locació de pàrquings de bicicletes als espais públics com parcs, jardins, entrada als centres educatius, etc.

SECUNDÀRIA

1. CONNEXIÓ JOVE.

Creació d’àrees WI-FI gratuït en aquells espais públics d’encontre per a joves que es completa amb la instal·lació d’estacions de punts de càrrega de bateria dels mòbils.

2. XÀTIVA SENSE BULLYING.

Projecte participatiu i formatiu entre centres escolars de Xàtiva per a sensibilitzar sobre la necessitat d’acabar amb el problema de l’assetjament escolar. El resultat físic del procés serà la creació d’un mur-panell públic simbòlic exposat a Xàtiva on les xiquetes, xiquets i joves podran expressar les seues experiències, reflexions i manifestacions al voltant del tema.

3. NOVES FONTS PER A XÀTIVA.

Millorar el manteniment de les fonts actuals de Xàtiva i renovar aquelles en mal estat per a posar-ne noves que faciliten la seua accessibilitat a les persones amb diversitats funcionals i col·lectius més vulnerables (gent gran, xiquetes i xiquets, etc.)

4. INFORMA’T D’OCI.

Dotació de mobiliari urbà per a la creació de punts d’informació que suporten la cartelleria de la programació juvenil i d’oci de Xàtiva. Se situaran en llocs estratègics com l’entrada als centres educatius o espais oberts i públics freqüentats per joves.

5. ESPAIS COBERTS PER A ESPERAR EL BUS.

Instal·lació de marquesines amb bancs a les parades dels autobusos pròximes als centres educatius de Xàtiva perquè els alumnes es puguen protegir de la pluja i el sol quan esperen l’arribada del bus.

En total han segut 24 xiquetes i xiquets representants de tots els centres educatius de Xàtiva, públics i concertats, aquells què en 3 sessions desenvolupades a la Casa de Cultura han treballat totes les propostes arreplegades a les diferents aules.

Per a la Regidora d’Educació Amor Amorós, “ha estat molt emocionant veure als xiquets i xiquetes treballar conjuntament propostes de millora de la ciutat. I millores pensant no sols en ells sinó en el conjunt de la població. Una vegada més han demostrat que una Xàtiva pensada per la infància és una Xàtiva que pensa en totes i tots”.

Des de la Regidoria de Participació Ciutadana el seu responsable Miquel Alcocel afirma que “hem generat un espai de decisió, anàlisi i, en definitiva de participació específic per a xiquets i xiquetes i ens han superat a tots els nivells: han debatut, han proposat i han arribat a acords pensat en el millor per al nostre poble. L’experiència del decideiXàtiva Infantil ha segut l’inici del treball que es vol desenvolupar per part de l’Ajuntament de Xàtiva en temes de participació infantil englobant-ho dins del projecte de “Xàtiva, Ciutat Educadora” .

TAMBÉ ET POT AGRADAR ...